La oss starte med de dårlige nyhetene først. Nei, «Sonic Unleashed» er ikke et Sonic-spill i klasse med de fire originale Sonic-spillene som ble lansert for Sega Mega Drive i tidsperioden 1991 til 1994. Men når det er sagt er «Sonic Unleashed» det beste spillet om det blå piggsvinet som i alle fall har kommet de siste ti årene. Og det inkluderer også de to DS-titlene «Sonic Rush» og «Sonic Rush Adventures», som begge sto støtt på egne ben.

Du forstår, «Sonic Unleashed» er nemlig et skritt tilbake til røttene, og det betyr at Sega og Team Sonic denne gangen har latt hovedpersonen får springe fritt igjen - gjennom et pseudo-2D lanskap.

«Sonic Unleashed» er delt opp i to deler. Den ene foregår på dagtid der Sonic løper lynrask gjennom en rekke lanskaper og verdener som kvalitetsmessig er helt på topp. Den andre delen foregår om natten da Sonic forandrer seg til en varulv - eller varpiggsvin for å være helt korrekt. Disse sekvensene har mer til felles med de siste spillene om Crash Bandicoot enn klassisk Sonic, men de er helt greit gjennomført og tilfører spillserien en kontrast som «Sonic and the Secret Rings» fra i fjor så sårlig manglet.

«Sonic Unleashed» føyer seg pent inn i den noe korte rekken av Sonic-spill fra de siste ti år som det faktisk er verdt å bruke penger på. Og det er faktisk langt bedre enn det middelmådige «Sonic & Mario at the Olympic Games», som greide det kunststykket å selge over ti millioner eksemplarer.

OPPTUR:

NEDTUR:

Lynrask: «Sonic Unleashed» det beste spillet om det blå piggsvinet som i alle fall har kommet de siste ti årene, skriver vår anmelder.