Fullt hus i Kristiansund da populære Kaizers holdt konsert.

Det har vært et ønske hos publikum at nettopp Kaizers skulle komme tilkulturarrangementet som Frode Alnæs har etablert.

Snudde bussen i tide

- Men det holdt på å gå galt. Fra konsert i Sverige, Peace& Love-festivalen, holdt sjåføren kursen mot Kristiansand en god stund. Vifikk snudd i tide. Etter hvert ble kursen rettet opp, forteller Janove Ottesen.

To timer forsinket kunne de møte medier, som tålmodig haddeventet på årets mest interessante band.

Turnerer mye i Norge

Kaizers besøkte Kristiansund for første gang, og oppnåddekjempekontakt med et publikum som virkelig satte pris på låtene de fikk fraTahiti-scenen. Men det slapp aldri helt taket dette med Kristiansand S.Geografi er vanskelig for Kaizers.

De har reist mye utenlands, og denne sesongen er dedikerttil det norske publikummet. Neste år er det igjen planer om å dra ut.

Sørlandsbyen er oppkalt etter "Kistian kvart",mens Kristiansund har sitt navn etter en annen dansk konge, Christian VI, somga byen status som kjøpstad – og det er i dag nøyaktig 270 år siden densignaturen forelå. Molde har også bursdag i dag.

«Molde-dag» og bursdag

Tahiti-festivalen er kjempepopulær i år. Festivalsjef BjørnJenssen har truffet med programmet. I kveld er det Henning Kvitnes og datterenSanne som opptrer, og Di Derre som spiller på utescenen.

Fredag kveld er det også noe så sjelden som "Molde-dag"i Kristiansund, og jenter & sånn.

Lørdag er det Jarle Bernhoft med band som opptrer. Det erårets høydepunkt med artisten som fikk årets spellemann og som ble kåret tilårets mannlige artist i 2011. Albumet "Solidarity Breaks" slo an.

Janove Ottesen sang for over to tusen tilhørere i natt. Foto: PAULO PAGANI
Mye Violetta Violetta og til slutt "Hjerteknuser" – det ble vel mye for noen. Foto: PAULO PAGANI