Til tross for en snart 40 år lang karriere som discofavoritter, er ikke Boney M klare for å kaste inn håndkleet ennå. I kveld skal de i ringen på Frøyafestivalen, og det blir gjenhør med 70-tallshits som «Daddy Cool» og «Brown Girl In the Ring».

Les også: Droppet «Rivers of Babylon».

- En av Danmarks største

Frøyafestivalen åpnet med utsolgt kirkekonsert med Åge Aleksandersen og Gunnar Pedersen i går, og i dag starter det for alvor. Plumbo og D.D.E. er blant artistene som opptrer i tillegg til Boney M. Dessuten introduseres frøyapublikummet for mannen som ifølge festivalsjef Hallbjørn Stenhaug er «en av Danmarks tre største liveartister», sangeren og låtskriveren Poul Krebs.

- Jeg gleder meg til å se hvordan Krebs blir mottatt, sier Frøyafestivalens danske festivalsjef.

Vil overraske

Et av målene hans for festivalen er å bringe noen ukjente artister til Frøya sammen med de store headlinerne.

- Vi vil gjerne gi publikum noen positive overraskelser. Det betyr mer for meg at publikum oppdager nye flotte artister, forteller Stenhaug.

Frøyafestivalen ligger an til et godt år, med værgudene på sin side og godt forhåndssalg; dobbelt så mye som i fjor. Gårsdagens åpningskonsert var ifølge Stenhaug et godt tegn.

- Det er godt å vise at det er mulig å selge ut en kirkekonsert, og det kan jo også fungere som litt oppdragelse. Så man lærer å kjøpe billett tidlig, sier han.

Festivalsjefen mener Frøyafestivalen kjemper en liten kamp mot geografien.

- Folk kan bare komme til Frøya fra én retning, og det er øst. Det er ikke som Levanger, som kan hente festivalpublikum fra alle retninger. Skal noen komme til Frøya vestfra, må det bli Skottland, utbroderer Stenhaug.

- Helt spesiell stemning

Som landsbygdfestival møter Frøyafestivalen også andre utfordringer.

- Det er ikke tradisjon på Frøya for å gå ut med over tusenlappen for et festivalpass. Det er en slags psykologisk grense der, som vi bør holde oss innenfor, forklarer Stenhaug.

Han mener de som dukker opp på Frøya i helgen vil få en god opplevelse.

- Det er en helt spesiell stemning her. Publikum har oppmerksomheten rettet mot musikken. Det er ikke noe «fest på lokalet», påpeker han.

Han forklarer dette med at festivalen som regel har headlinerne noenlunde tidlig på kvelden. Boney M-konserten ved midnatt er dog et unntak.

- Da får vi et veldig lyttende publikum, og ikke så mange som er drita. Vi skal jo være en generasjonsfestival, som favner bredt med artistene.

Satser enda større neste år

Stenhaug har ingen planer om å stoppe ved Boney M og Åge Aleksandersen. Til neste år håper han å kunne bringe enda større navn til Frøya.

- Vi er godt støttet av næringslivet her, og har fått signaler om at det er interesse for å løfte nivået på artistene til neste år, avslører han.

Da kan det hende at det kommer noen fra Skottland likevel.

I morgen spiller blant andre Postgirobygget og tromsøbandet Violet Road på Frøya.