Tore Stokkan driver kjeden Sushi Bar, som har tre avdelinger i Trondheim. Nå skal han åpne en ny restaurant på Torvet:

- Vi åpner forhåpentligvis i starten av desember. Det blir en ny restaurtant i Sushi Bar-kjeden. Det er en fin beliggenhet hvor det er mye folk og det tror jeg er positivt.

Mange konkurrenter

Stokkan åpnet i 1998 den første sushi-restauranten i Trondheim. I starten gikk det trått, men etter tusenårsskiftet har pågangen fra publikum blitt større og større. Trondheim har også etter hvert fått svært mange sushiresrauranter. Torsdag meldte restauranten Kyoto, som har drevet med sushi siden 2005, at de har gått konkurs og at dørene stenges. Stokkan er likevel ikke bekymret for sine restauranter:

- Det har vært en jevn og trutt økning i salget nesten helt siden vi starta, og det er klart at det er et helt annet marked for sushi nå en i nittiåtte. I oktober hadde vi tolv prosent høyere omsetning enn oktober året før, forteller Stokkan.

Sushibyen Trondheim

Stokkan mener at trøndernes forhold til sushi bare blir bedre og bedre.

- I bransjen sier vi at Trondheim har blitt en sushi-by. Det er klart at vi merker konkurransen, men vi har tro på vårt produkt og gleder oss til å åpne enda en restaurant.

Tore Stokkans datter, Cathrine Stokkan, jobber som driftskoordinator i Sushi Bar. Hun er ikke bekymret for den store konkurransen i byen.

- Vi trenger ikke å være bekymra, det ser vi på tallene våre. Vi har blant annet innført buffet på en av restaurantene, det ser vi er veldig populært blant gjestene våre. Når det er større konkurranse er man nødt til å levere kvalitet, og det klarer vi. Hvis man klarer å levere et godt nok produkt så vil man overleve, mener hun.

LES OGSÅ: Vin til 60.000

Viktig med markedsføring

Cathrine Stokkan er også opptatt av at markedsføring er viktig for å overleve i en bransje med hard konkurranse:

- Jeg tror det handler mye om å bygge seg en god merkevare og at folk skal ha et godt forhold til oss. I tillegg er det kjempeviktig at vi er ute på sosiale medier og treffer folk der, avslutter hun.

LES OGSÅ: Dette paret har skrevet en av årets beste thrillere

Sushi har de siste årene blitt allemannseie, og Trønderne er ivrige kjøpere av retten.
Denne sushi-restauranten i Midtbyen skal nå legges ned. Foto: Mats Krogstrand