– Etter mange timers trening, tankevirksomhet, nervøsitet og prestasjonsangst så er det herlig og endelig være i mål! Jeg er så ydmyk og glad, sier den ferske norgesmesteren i en pressemelding.

Alle deltagerne hadde på forhånd vært gjennom regionale finaler. Kakene ble bedømt ut ifra smak, utseende, smidighet, kreativitet og salgbarhet.

-Utsøkte smaker

– Med vinnerkaken har jeg eksperimentert med bringebær og sitron. Jeg har jobbet med to ulike bunner av ristede mandler og sitronkrem med vanilje og sjokoladeanglaise, forteller Nilsen.

– Kaken hadde utsøkte smaker, der scoret hun det beste hun kunne få. Utseendet var også i en klasse for seg. Hun er en gourmetkonditor, fastslår helgens hoveddommer, bergenskonditoren Bernt Lie-Nilsen til Adresseavisen.

Fem finalister

Dromedarbakeriet åpnet for et drøyt år siden og har hele tiden hatt ambisjoner om å være det beste kakebakeriet i Norge, ifølge Preben Oosterhof, administrerende direktør i Dromedar Kaffebar.

– Med Cathrine til topps i helgen, var det en herlig bekreftelse på at håndverk og kvalitet lønner seg, sier Oosterhof i pressemeldingen.

På de neste plassene kom Gunvor Fiskå fra Ryfylke Bakeri og Håvard Flatland fra Naustdal Dampbakeri. Det var i alt fem finalister som stilte i finalen. Ida Gran-Jansen, kjent fra TV3-programmet «Hele Norge baker», skulle egentlig være med, men måtte trekke seg på grunn av sykdom.

Det er Baker- og konditorforeningen, Tine, AS Pals og Callebautt som står bak konkurransen.