Kari Kluge, daglig leder ved Elden Musikalske Teater på Røros, tror ikke premierekrasjen vil skape noen problemer i forhold til billettsalg.

-Tilfeldig

- Det at «Spelet om Heilag Olav» og «Elden» starter samme dagen gjør at folk kan velge og kombinere. De er begge i Trøndelag, og avstanden er ikke lenger enn at man få med seg begge to, sier Kluge.

Den daglige lederen sier det var helt tilfeldig at premieredatoen falt på samme dag som «Spelet om Heilag Olav». I tillegg til de to ettertraktede spelene starter også Olavsfestdagene sin tradisjonelle festival dagen etter, noe som gjør at publikum har et bredt spekter med kulturtilbud å velge mellom den helgen.

- Trøndelag er heldige som har tre så store arrangementer i samme periode, sier Kluge.

Flott å kombinere

Ingegerd Eggen, daglig leder ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, sier de er litt mer låst når de skal velge premieredato.

- Olav Haraldsson falt i slaget på Stiklestad den 29. juli, og det styrer når vi må sette opp spelet. Vi er veldig låst ved at vi må ha spelet på den datoen, og i en helg. I år er den 29. juli på en mandag, derfor starter spelet på fredag og avsluttes på mandag.

Eggen tror ikke det går ut over antall solgte billetter, og er helt enig i det Kluge sier om kombinasjonsmulighetene.

- Det skal absolutt være mulig for et festsultent publikum å komme og se begge. Det er flott for folk utenfor Trøndelag å kunne kombinere, noe som også er et fortrinn hvis man skal besøke hele Trøndelag, sier hun.