–Det er helt fantastisk at det gikk så bra, sier initiativtaker og skuespiller Siri Schnell Juvik. Hun er veldig fornøyd med resultatet på 65 000 kroner som ble samlet inn under konserten i Vår Frue kirke. Summen er godt over det målet arrangørene hadde satt seg i forkant, som var å få samlet inn 50 000 kroner.

Håp og kjærlighet

Under konserten ble det fremført låter, dikt og en monolog. Flere kjente skuespillere og musikere opptrådte med sine bidrag, blant annet Gunnhild Sundli, Rasmus Rohde, Hans Petter Nilsen, Espen Klouman Høiner og Mads Bones.

Schnell Juvik sier at hun ikke la noen føringer på hvordan innholdet skulle være, men at det likevel oppsto en slags enhet i konserten.

–Det var mange rolige sanger, og temaene kjærlighet og håp gikk igjen, forteller hun.

En gave

Skuespilleren er så fornøyd med støttekonserten at hun gjerne kunne tenkt seg å gjennomføre lignende prosjekt i fremtiden.

–Ja, absolutt. Dette ga mersmak. Det er et privilegium at vi har muligheten til å reagere såpass raskt på krigshandlinger i samtiden vår, og dermed kunne være med på å utgjøre en forskjell. Som skuespillere og musikere er vi i en situasjon der vi har mulighet til å vises, noe som gjør det lettere å gjennomføre arrangement som dette. Det er en gave, sier Schnell Juvik.

Fornøyde: Initiativtaker Siri Schnell Juvik er takknemlig for alle pengene som ble donert på støttekonserten for krigsofrene i Syria. F.v Gunnhild Sundli, Berit Rusten, Kathrine Strugstad, Siri Schnell Juvik med Maja på armen, Ståle Tørring og Jon Lockert Rohde. Foto: ANNEMONA GRANN