Han sier det med en spøkefull mine, men at det blir et album med ham og Sambandet til neste år, det er ingen spøk.

- Vi har planer, ja. Det blir med meg og Sambandet, og vi tenker å gi ut platen våren 2014, bekrefter artisten, men holder samtidig kortene tett til brystet.

Et av studioene som har vært vurdert, er Polar studio i Stockholm, samme studio som Motorpsycho brukte til å spille inn «Blissard» i 1995.

Åges manager Tor Evensen sier det ennå ikke klart hvor innspillingen vil foregå.

Utdrikkingslag

Åge har uansett andre ting å sysle med fremover. Årets sommerturné står for døren, med et tredvetalls konserter mellom Narvik og Skagen i Danmark. Denne uka møttes bandet til forberedelser i Verkstedhallen på Svartlamoen.

Tradisjon tro startet øvingen til sommerturneen med et «utdrikkingslag».

- Det gjør vi hvert år. Så jeg håper formen i sommer er bedre enn i dag, ler artisten, før han legger til:

- Nei da, jeg er i god form, jeg trener og står på. Vi gleder oss til å komme oss ut og møte publikum.

Steinkjer (28. juni), Verdal (17. august), Rockefeller (13. september) og Husebyhallen på Kolstad (5. oktober) er plottet inn i turnéplanene. Og så blir det selvsagt konsert på Knarren brygge på Hitra, med Terje Tysland, Ida Jenshus og Anders Jektvik som gjesteartister, og for tiende året på rad.

SE VIDEO: - Det er stas å bli invitert inn i det selskapet

TSO får kjørt seg

Det musikalske høydepunktet blir uten tvil dobbeltkonserten sammen med Trondheim Symfoniorkester (TSO) 30. og 31. august i Clarion Brattøra.

- Vi øvde faktisk inn en helt ny sang i går. Det ble ganske speisa, dere skal få kjørt dere, sier Åge til Truls Waagø og Irene Ruud fra TSO.

- Vi er med på alt som er gærent, parerer Ruud.

- I TSO spiller vi klassisk musikk, men også Åge er i ferd med å bli klassisk, bemerker Waagø.

- Vi er profesjonelle aktører som snakker samme språk, og nå skal vi være med å rocke, sier Ruud.

Sjef med stort band

Konsertmaterialet blir en blanding av nytt og gammelt, og nevner «Alkymisten» og «Danserinnen» som to av låtene folk vil få høre - men i mektigere versjoner enn noen gang før.

- Det blir sjef å få et så stort band i ryggen, sier Åge, som fikk mange undrende tilbakemeldinger da det ble kjent at han skulle spille med et symfoniorkester.

- Folk lurte fryktelig på hva dette var for noe. Det blir en helt vanlig rockekonsert, stående, med alt som hører til, og med TSO og Sambandet, beroliger Åge.

Det er ikke første gang han og Sambandet gjør et slikt prosjekt. I 2009 spilte de på Rockefeller sammen med Kringkastingsorkesteret (Kork). Noen av Kork-arrangementene skal brukes også denne gangen, i tillegg til nyskrevne arrangement fra blant andre Jan Magne Førde.

- Men det blir jo med et større orkester, så det blir mye bedre, lover Åge.

Ny Åge-bok til høsten

I september gir fotojournalist Marthe Amanda Vannebo ut fotoboka «Hjemløs», basert på bilder Vannebo har tatt av Åge og Sambandet over fire år på vegen. Ifølge Cappelen dokumenterer boka bandet på scenen, på veien og bak kulissene. Fotografiene er i svart-hvitt, og Åge har selv skrevet tekst til bildene.

Overfor Namdalsavisa har Åge antydet at han også selv kan tenke seg å gi ut bok, basert på bakgrunn og starten i Namsos.

- Hvis jeg skriver bok, så blir det om oss som drev på fra 1969 til 1975. Dette er helt spesielle historier som er nær knyttet til hvem du selv er, sier Aleksandersen til NA. Og videre:

- Jeg kvier meg litt for å gjøre noe slikt. Vi var noen spesielle individer som søkte til hverandre. Vi hadde en ballast som var spesiell og skapte noe en ikke kunne tenkt seg. Mye av styrken til Prudence var alt vi ikke kunne. Vi var uredde og utholdende og trodde på det vi gjorde.