Den svensk-norske dokumentaren «Tusen Bitar» hadde verdenspremiere på Kosmorama tidligere i år. Den offisielle premieredatoen for filmen om livet til musikeren Björn Afzelius, er imidlertid 5. september.

I «Tusen Bitar» får publikum et innblikk i det livet Afzelius levde bak scenen, fortalt gjennom noen av dem som kjente ham best. Åge Aleksandersen, Mikael Wiehe, tidligere bandkolleger, familie, koner, og eksdamer bidrar alle ved å fortelle om personlige erfaringer med Afzelius. I en ny trailer fra filmen får man se noen av disse stemmene:

- Første gangen jeg møtte Björn, så var det som om jeg møtte en bror. Han var en stor inspirasjonskilde for meg. Jeg var lillebroren, sier Åge Aleksandersen i traileren.

- Interessant gjort

Den trønderske produsenten Dag Hoel, står bak «Tusen Bitar». Han beskriver Afzelius som en unik artist.

- Han rystet hundretusener av skandinaver med en modig blanding av sanger om solidaritet med folk i nød, og sin egen lengsel etter å bli elsket. Han var en evig vandrer, full av motsetninger, en gåte, sier Hoel.

Da «Tusen Bitar» ble vist under Kosmorama, ga adresseavisens anmelder filmen terningkast fire, og skrev blant annet:

«Tusen Bitar» er så dyktig, solid og interessant gjort at den fungerer overraskende bra som dokumentarfilm, portrett av en epoke i Skandinavia og som forsøk på å trenge bak overflaten i livet og musikken til en artist som ifølge filmen hadde et spesielt og trøblete liv bak scenen.