542 000 seere benket seg foran tv-en og «Sommeråpent» på tirsdag, og slo «Dagsrevyen» på andreplass med 29 000 seere.

Skapte debatt

«Sommeråpent»-redaksjonen, som i år har valgt å holde sendingene sine på den gamle hurtigrutebåten «MS Sjøkurs», besøkte turistkaia og Trondheim tirsdag i forrige uke.

Ida Jenshus, Are Sende Osen, Klaus Onstad og Anne B. Ragde var invitert som representanter for Trondheim. Ragde skapte debatt under tirsdagens sending.

– Trondheim er en idrettsby, en universitetsby og en historisk by, men ingen kulturby, sa hun på direktesendt tv, og hisset på seg varaordfører Knut Fagerbakke.

– Innslaget var pinlig, og det er en skam at hun kan snakke om kulturlivet i Trondheim uten å bli motsagt. Det eneste hun oppfatter som kultur er seg selv, ellers har hun ikke noe positivt å si om kulturlivet i Trondheim, sa han til Adresseavisen.

50 prosent

Det nye konseptet ser ut til å fungere for statskanalen, som i snitt har hatt over 100 000 flere seere i år enn i fjor, ifølge VG.

Ifølge Håkon Lund Sørensen, som er medieanalytiker ved NRK, så 71 000 trøndere programmet, noe som utgjør 13,1 prosent av seerne.

- 50,6 prosent av alle trøndere som så på TV i det tidsrommet, så på «Sommeråpent», sier Lund Sørensen til adressa.no

Programmet som ble sendt fra Namsos dagen etterpå, fikk 456 000 nordmenn til å skru på skjermen. Av de var 16,3 prosent trøndere, noe som utgjør er seertall på 74 000 seere fra trønderregionen.