I dag tidlig ble det sendt ut et nyhetsbrev til norske Netflix-abonnenter (og sannsynligvis også svenske og danske, uten at vi har klart å fått dette bekreftet) om at månedsprisen for nye medlemmer økes fra 79 kroner til 89 kroner. Folk som allerede er medlemmer får en takk for sin lojalitet ved at prisen på deres abonnement ikke vil bli endret på to år.

«Som et takk for at du allerede er medlem av Netflix, garanterer vi at abonnementet ditt, samt prisen, ikke endres på to år», står det å lese i nyhetsbrevet som ble sendt til norske abonnenter på email i dag.

Gamle kunder betaler det samme

Riktig hva som ikke forandres hva abonnementet gjelder når prisen for gamle kunder fortsatt er den samme, kommer ikke klart fram fra nyhetsbrevet.

- Årsaken til prisendringen, er blant annet at Netflix ønsker å gi publikum enda mer bra innhold – og ikke minst enda flere originalserier som House of Cards og Orange is the New Black. Prisendringen vil også være med til å sikre at Netflix kan fortsette å fokusere på teknologi som gir kundene en god streaming-opplevelse, sier en representant for Netflix i Norge.

Det som ikke kommer fram i nyhetsbrevet er at Netflix nå opererer med tre forskjellige «nivå» på sin tjeneste. Disse er:

Nivå 1: Se på én skjerm: 79 kr

Nivå 2: Se på inntil to profiler/ to skjermer samtidig: 89 kr

Nivå 3: Se på inntil fire profiler/ fire skjermer samtidig: 119 kr

Disse prisene gjelder altså kun for nye og / eller kommende medlemmer. Dagens abonnenter betaler kun 79 kroner for å se to skjermer samtidig.