Countryrockbandet fra Åfjord på Fosen har spilt for tusenvis av feststemte trøndere i løpet av sine første ti år på midtnorske veier. De mener å ha sett en utvikling.

- Folk vil ha det røffere enn da vi begynte i 2003, sier vokalist og gitarist Leif Inge Hopstad.

Bandet har to plater på samvittigheten, med en tredje i emning. Den første låta fra det nye albumet, singelen «Sånna Kara», har allerede funnet veien til publikum gjennom digitale publiseringskanaler. Hopstad har ikke noe imot å etterkomme publikums ønsker om mer trøkk, kjappere tempo og mer friksjon.

- Det er publikum som bestemmer. Vi er der for å underholde, sier Hopstad.

Biler og kjærlighet

Fra sin spede begynnelse som ukjent fosenband på starten av 2000-tallet, er Bøgdabråk blitt en etablert størrelse i konsertlokaler og festivaler i Midt-Norge. I starten gikk det mest i bursdager og lukkede selskap. Nå holder bandet konsert nesten hver helg rundt omkring i Trøndelag.

I det siste har dessuten publikum utenfor landsdelen fattet interesse for det vokalist Hopstad kaller Bøgdabråks «lett gjenkjennelige, røffe bygdestil».

- Før påske spilte vi på Kongsberg i Buskerud. Det er artig å se at publikum kunne tekstene og kjente låtene også der, sier Hopstad.

Han tror forklaringen er enkel:

- Vi synger om ting folk kjenner seg igjen i. Biler og kjærlighet. Det er sånt folk er opptatt av.

- Den ene låta

Leif Inge Hopstad håper suksessen i andre deler av landet kan være med å virkeliggjøre hans største drøm: Å leve av musikken.

- I dag har alle i bandet jobb ved siden av. Selv kjører jeg gravemaskin til daglig, eller er anleggsmaskinfører som det vel heter. Men på ett eller annet tidspunkt håper jeg å leve av å reise rundt og spille for folk.

- Hva skal til for å få til det?

- Det handler om den ene spesielle låta. Den som kan bli virkelig stor. Forhåpentligvis er den på den neste plata. Hvis man får en skikkelig hit er mye gjort. Men, igjen, det er folket som bestemmer, sier Hopstad.