Headbanging, opp ned-kors ogblod er sentrale ingredienser i Knut Erik Øverjords nye spill for Iphone (og snart Ipad),som allerede gjør det bra på salgslistene.

– Det ble sluppet i går, sådet er rimelig ferskt, men ligger allerede godt oppe på topplistene, fortellerØverjord.

I mørke skoger

Spillet går ut på å styre en «svartmetaller» gjennom diverse hindringeri mørke skoger, med både estetikk og lydspor inspirert av black metal.

SistAdresseavisens sjekket, lå spillet på tredjeplass i eventyrsjangeren i Norge,og hadde over 350 brukere på Apples Game Center.

Knut Erik Øverjord trormarkedet er stort for black metal-spill.

– Jeg begynte å sette meg inni Iphoneutvikling i januar, og hadde femten forskjellige prosjekt før jeg fikkdenne ideen, som er den første jeg har gjennomført. Jeg har selv vært imetalmiljøet, og vet det er stor mangel på denne typen spill. Norsk black metaler ekstremt stort i utlandet, nå gjelder det bare å nå de rette kanalene. Jeghar markedsført det på musikksider, forteller Øverjord som opprinnelig kommerfra Nordland.

Gjorde alt selv

Til daglig jobber han som grafisk designer i Uredd designkontor iTrondheim, og han har gjort alt fra programmering og animering, til komponeringog innspilling av musikk til Blackmetal Man.

– Det tok litt tid ja,bekrefter Øverjord.

– Jeg brukte ca. firemåneder, men har ikke oversikt over antall timer.

Spillet koster sju kroner iApples nettbutikk.

Jeg vet at Apple tar 25 prosent av salgsinntektene. Såer jeg ikke sikker på hvordan det blir med skatt i USA. Hvor mye jeg sitterigjen med, vil vise seg til slutt.

Aktiv musiker

Øverjord har spilt i bandeneVanskapt og Beyond The Fences, og spiller nå synth i trondheimsbandet The LastNinja. Tv-spill har han vært aktiv bruker av, siden han var ti år gammel.

– Her har jeg lagt all minlidenskap i en app, ler Øverjord som foreløpig holder beina på jorda.

– Jeg har enda ikke gått inull.