Høstsesongen starter allerede på onsdag den 14. august med Ralph Myerz, en av Norges mest aktive musikkpersonligheter. Sammen med The Jack Herren Band har Ralph Myerz solgt opp mot en halv million skiver på verdensbasis. «Take a Look at The World ft. Annie» ble sluppet 23. april i år og er en blanding av pop, klubb og melankoli.

KlubbPstereo-helg

Torsdag den 15. august står Kaja Gunnufsen på scenen på Knaus, før KlubbPstereo disker opp med Ost & Kjex på Klubben og Sun in Sound på Knaus fredagen etter. Sun In Sound består ifølge seg selv av garageriff og bråkete synth innspilt i en heissjakt. Det bys på Wintergatan [SE] den 17. august. Wintergatan er fortsettelsen på det musikalske eventyret Martin Molin begikk seg ut på med Grammisnominerede Detektivbyrån. På lørdag kommer Alex Winther. Musikken hans beskrives som råe riff, sterke soloer, kraftig vokal, og en ærlighet og en sjel med sterke røtter fra 70-tallets storhetstid.

Johnossi i Storsalen

Fredag den 23. august braker det igjen løs i Storsalen med LidoLido, eller Peder Losnegård som han egentlig heter. Han fikk sitt gjennombrudd i 2011 med låta «Different», som ble årets mest spilte låt på P3. En helt annen type musikk spilles samme dag på Knaus; hardcore, støyrock og metall kastes i kverna, og ut kommer Shaving the Werewolf. 29. august kommer svenske Johnossi for å spille i Storsalen. De slapp sitt nye album «Transitions» i mars.

30. august får publikum høre en blanding av shoegaze og postrock med Lovelovelove. De har med seg bandet VHS Dream, som består av Ketil og Lars fra Dråpe, og Eirik fra Angelica`s Elegy. Samme dag kommer også Yoguttene til Trondheim og Knaus. Gjennom sin særegne stil og mystikken rundt skjulte identiteter har Yoguttene (Handerre Linni, Jenny Skavland, Onge Anka, og Idol-Tone) blitt et landsfenomen kun i løpet av noen måneder.

Garagerock

Lørdag den 31. august kommer mannen bak singelen «La Chanson de Douche», bergensmusikeren Alexander von Mehren til Klubben. Samme dag, på Knaus, stiller oslobandet Klondike. 06. september kan du oppleve «kreativ pop med en dose soul og atmosfærisk, akustisk chillness» med Comet Kid. Dagen etter får du alt fra puddelrock til disco med Passion for Glory i Storsalen, mens Nite Sprite og Mitch Murder spiller i Klubben.

Et gjensyn med 50- og 60-tallsrocken får du med Death by Unga Bunga fredag 13. september. Garagerockbandet kommer rett fra Moss til Studentersamfundet for å levere et stilsikkert og høyenergisk sceneshow med låter om damer, dans og drugs. Lørdagen kommer Alfred Hall med duoen Hans Thomas Kiær og Bjørn Tveit til å spille på Klubben.

Rumble på Klubben

Curly Tankard har tross sin unge alder etablert seg i Bergens undergrunnsscene som en pådriver for eksperimentelle taktarter og minimalistisk prog, og kommer til Trondheim for å vise seg frem på Knaus lørdagen den 14. september. 01. november kommer osloguttene i indierockbandet Rumble in Rhodos til Klubben for å spille sin rockemusikk. Siden 2003 har de gitt ut en rekke EP-er og fullengdere, og skriver for tiden på nytt materiale. Samme dag stiller også Simen Mitlid på Knaus.

For første gang på Studentersamfundet i Trondheim spiller Caliban Sessions. Dette skjer den andre november. Her vil miljøet rundt Duplex Records og Ole Petter Andreassens Caliban Studios løsne ganske godt på slipsknuten og kose seg med de forskjellige prosjektene sine. De musikalske innslagene kommer til å variere fra veletablerte artister til ferske nykommere. Samme kveld kan du bli med på en musikalsk reise med Seven Impale, fylt med inspirasjon fra klassisk musikk, korps, metal og jazz blandet sammen til progressiv rock.

Fjorden Baby! kommer tilbake

Er du glad i jazz kan du ta turen innom Knaus 08. november. Eri er bandet til trompetist og komponist Jakob Eri Myhre. Han har samlet gode venner fra jazzlinja i Trondheim til et prosjekt som byr på på store kontraster, fra det enkle og naive, til det mørke og voldsomme. Dagen etter kommer loddefjordens store sønner, Fjorden Baby!, til Klubben. Forrige besøk var under Urørtfinalen 2009, da fikk landets musikkpresse mer enn nok å skrive om. Samme kveld spiller Dig Deeper på Knaus, som med sin singel «Memphis» høstet gode kritikker og ble spilt grundig på P3 og i NRK Urørt.

Fredag 15. november får du norskinspirert fjellblues med Atlanter på Klubben, mens svensk-norske Sunswitch spiller dagen etterpå, et band som nærmest er beryktet for sine liveopptredener. Høstsesongen avsluttes samme dag med The Fjords, som består av trondheimsartisten Petter Vågan.

I oktober har Samfundet mer å by på under UKA, som åpnes av Macklemore & Ryan Lewis. Her kommer blant annet Baroness og Thomas Dybdahl.

LidoLido, eller Peder Losnegård, spiller i Storsalen 23. august. Foto: THERESE ALICE SANNE, Adresseavisen
Fjorden Baby! kommer tilbake til Samfundet. Sist gang loddefjordens store sønner besøkte huset var under Urørtfinalen 2009. Foto: Nina Aldin Thune