«I felt so stupid because I let myself down», sang John Grant på det mest hjerteskjærende vakre konsertøyeblikket jeg har opplevd i år. Låten «You Don't Have To» fra årets flotte album «Paler Green Ghost»  satte en ekstremt standard for Grants Roskilde-konsert.

Det var ikke lett å følge opp åpningen, men Grant gjorde en fin konsert. Solodebuten på plate fra den gamle Czars-vokalisten , «Queen Of Denmark» fra 2010 imponerte mange, og ga ham selvsagt en spesielt høy stjerne i Danmark. Folkbasisen og samarbeidet med  Midlake var overbevisende på debuten, men så flyttet Grant til Reykjavik og fant frem til miljøet rundt bandet Gusgus. Årets album har sterke elementer av elektronika, og er minst like bra som debuten.

På konsert i 2013, med et band stort sett befolket av islandske musikere, har Grant  mye å spille på musikalsk. Mest inntrykk gjør hans formidable stemme, og dernest hans sjeldent gode tekster. Den homofile og hiv-positive artisten har mye på hjertet, og kan formidle det. Generelt sett gjør låtene fra debutalbumet sterkest inntrykk live. I konsertsituasjon fremstår den elektroniske innpakningen av noen av de nye låtene litt vel påtrengende.