5. juli er det 25 år siden tv-serien «Seinfeld» for første gang ble vist på amerikanske skjermer. Serien var upopulær i begynnelsen, men i sesong to og tre fikk gjengen på Manhattan sitt publikum. Da ble den 90-tallets absolutt største sitcom, og Jerry, George, Kramer og Elaine endret humorbransjen for alltid.

I 2002 kåret TV Guide «Seinfeld» til «verdens beste tv-serie gjennom tidene», og serien har vunnet utallige priser utenom denne gjeve tittelen. «Seinfeld» har foruten den kjente «Soup Nazi»-karakteren også oppfunnet begrepet «double-dipping» (hvor man dypper samme chips to ganger i salsaen/rømmen), og dermed satt permanente spor.

Her til lands er serien stadig å se i reprise på Viasat 4, som feirer dagen med å sende Seinfeld kontinuerlig fra klokken ni om morgenen til halv fem om ettermiddagen.

Hvor er de nå?

Jerry Seinfeld produserer for tiden en svært populær nettserie ved navn «Comedians in cars getting coffee», hvor han i hver episode tar en gjest med seg på kjøretur og kaffedrikking. Showet kan minne om Seinfeld i utførelse, og handler ikke om noe spesielt, annet enn samtalen mellom Seinfeld og gjesten.

Julia Louis-Dreyfus spiller hovedrollen i HBO-serien «Veep», som er en satirisk komedie om livet som visepresident. Serien har gått på NRK, men er ikke tilgjengelig lenger på grunn av opphavsretten. Dermed må du til HBO Nordic for å få se tidenes morsomste visepresident.

Michael Richards, alias Cosmo Kramer, spiller for tiden i en den amerikanske sitcomen «Kirstie», som etter det adressa.no erfarer ikke er å finne på norske kanaler eller via strømming.

Jason Alexander, bedre kjent som klossmajoren George Costanza, har havnet bak kamera, eller strengt tatt helt uten. Han jobber nå i «Reprise! Broadway's Best in Los Angeles», med å sette opp musikaler. Alexander har både før og etter «Seinfeld» vært på scenen selv, og har til og med en «Tony»-pris for beste skuespiller i en musikal (for hans rolle i «Jerome Robbins' Broadway»).

Alle de ovennevnte, pluss medskaper av «Seinfeld», Larry David, er å finne i sesong syv av «Curb Your Enthusiasm». Plottet i sesongen dreier seg om en tenkt gjenforening av «Seinfeld»-gjengen, og produksjonen av denne spesialepisoden. Som vanlig går alt fra ille til verre til verst, og serien finner du her (har også blitt vist på NRK).