«Det du ikke visste om trønderrocken» hadde premiere i mars i 2012, men fikk en stopp da humorkollega Sveinung Kveli døde i januar i år. I kveld presenterer Sigmund Kveli, Harald Morten Bremseth og Arnt Egil Rånes forestillingen i en ny drakt, og en oppfølger er allerede på vei.

Les også: Fryktelig tomt uten Sveinung

Nytt og gammelt

«Det du ikke visste om trønderrocken» tar for seg trøndersk rockehistorie samtidig som vi presenteres for karakteren Leif Ove Brein. Han er en trønderrocker som har mislyktes, som alltid er litt for sein og som aldri helt får til noe. Historien fortelles gjennom hans ekskone og hans sønn.

–De figurene som var typisk for Sveinung har vi tatt bort, så får Harald Morten et eget typegalleri. På den måten får han gjøre det han er best til, og slipper å prøve seg på å kopiere Sveinungs typer, forteller Sigmund Kveli. I tillegg har trioen laget helt nye trønderrocklåter til showet. Men, mye av det gamle er bevart: Selve historien er den samme, med monologer, sketsjer og bilder.

–Vi tar vare på de gamle sviskene, de som sørger for at det blir allsang og at det tar av, sier Kveli. Inspirasjonen bak forestillingen var at DDE fylte 20 år i fjor.

–Vi tenkte at vi måtte gjøre noe i anledning det. Alle i gruppa har et nært forhold til trønderrocken og kanskje spesielt til Namsos og Rock City. I tillegg er det gøy med et tema der vi kan blande faktiske hendelser og fri fantasi, fortsetter han.

Les også: Kveli satte standarden på byens største standupscene

Ut i verden

Harald Morten er det nyeste tilskuddet til gruppa, og de tre har funnet tonen sammen.

–Jeg kjente jo Harald Morten fra før. Vi har blant annet vært sammen på NM i revy på Høylandet i alle år, så jeg visste om hans kvaliteter og at han kunne ta over etter Sveinung, sier Kveli.

Samarbeidet dem imellom har fungert så bra at trioen planlegger å stille med en oppfølger i mars neste år. Den skal hete «Bygd for fart» og handler om at Leif Ove reiser ut i verden. Tittelen spiller også på forholdet mellom bygd og by, og at Norge kun er en liten bygd i verdenssammenheng.

–Leif Ove kommer til å oppdage at han har etterlatt seg flere spor her i verden enn først antatt, forteller Kveli.