– Boken fikk en 4 og det er jeg fornøyd med. Jeg er en firer.

Det er en stund siden 24-åringen fra Molde ble kjent gjennom sin ironiske og sarkastiske blogg, «Alt du vet er feil». Mye har forandret seg siden da, og i den nye boken «Kjære» får vi følge Myhres utvikling. Boken, som er skrevet i brevform, åpner med et selvmordsbrev, og deretter følger emosjonelle brev til moren, den fraværende faren, psykologen og kjæresten Sondre Lerche.

– Jeg forventet mer kritikk denne gangen, siden denne boken er enklere å slakte. Så jeg forberedte meg på dårlige tilbakemeldinger, sier Myhre.

Dårlige tilbakemeldinger ser nå ut til å være noe hun ikke hadde trengt å bekymre seg for. Boken skal trykkes i nytt opplag, og den har ligget på bestselgerlister siden den ble utgitt. Jenta har fått en stor fanskare gjennom både blogg og litteratur, og i høst har hun kanskje fått enda flere følgere etter at hun kom på 3. plass i «Skal vi danse». Mange ble overrasket over at Myhre, som før gjorde narr av slike programmer, skulle være en av deltakerne.

– Tidligere hadde jeg nok ledd av dagens Linnea, men det er lov å være en hykler iblant. Så lenge jeg kan leve med det, og det kan jeg.

Depresjon og anoreksi

Myhre har slitt med depresjon og spiseforstyrrelser i lang tid, og en stund gikk hun også til behandling hos psykolog. Hun stengte bloggen i 2012, og fulgte opp med romanen «Evig søndag». Den handlet om hennes liv og hvordan hun strir med depresjonen og spiseforstyrrelsen. For denne boken mottok hun Tabuprisen.

I «Kjære» er hun også innom disse temaene og leserne får et enda større innblikk i forfatterens liv. Boken er ikke bare for dem som vet om Myhre fra før av, temaene som tas opp er det nok flere som kan relatere seg til.

– Boka gjør kanskje at man føler seg som en kikker, man får et innblikk i livet til en offentlig person. Men temaene som kroppsfiksering osv. er det nok flere som kjenner seg igjen i, sier hun.

Den tidligere bloggeren har lyst til å skrive flere bøker, og tenker at hun da skal gå litt vekk fra tidligere temaer.

– Jeg føler jeg har flere kvaliteter, folk har bare ikke fått sett dem enda.

Fra selvmordstanker til kjærlighet

«Jeg elsker deg over alt på jord, mamma, men jeg får bare ikke dette til lenger. Det er kanskje feigt av meg å gi opp allerede nå, men du vet så godt hvordan det er. Det kommer ikke til å ordne seg, det er så mange ting å jobbe med, og jeg klarer det ikke. Game over. Du forstår, sant? Vær så snill ikke bli sur på meg.»

Dette skriver 24-åringen i det første brevet i «Kjære».

– Det gjør ingenting å utlevere meg selv. Det er vanskeligere i de brevene der andre mennesker blir en del av historien, sier moldenseren.

Hun forteller at hun føler at hun fortsatt er den samme jenta som skrev selvmordsbrevet, men at mye likevel er annerledes;

– Hvis vi ser på tidspunktet for det første brevet og til i dag, så har jeg gått fra å skrive brev om selvmordstanker til å hylle kjærligheten, og til å sette pris på livet.

I tiden fremover har Myhre lyst til å skrive mer. Flere bøker, slik at hun også kan bli tatt på alvor som forfatter. Men først skal hun ta en pause, slappe av og tenke litt. Det er det lenge siden hun har gjort.

– Jeg har det veldig fint. Jeg har ikke hatt en fridag på mange måneder, men det har jeg nå. Så det blir litt tomt, men det skal nok gå fint. Jeg gleder meg til fortsettelsen.