– Hei, det er Rudolf, sier stemmen i telefonen.

Adresseavisens journalist blir oppringt fra et ukjent nummer for å beskytte personen i reinsdyrkostymet sin virkelige identitet. I musikkvideoen «Gi meg en dag på vidda» er det tydelig at artisten, som også kaller seg Dolph Ruud, har levd seg inn i rollen.

– Å være Rudolf er ikke slik som alle tror, og nå var det på tide å fortelle ting som de faktisk er. Nissen er en sleiping og en lystløgner. Og en slavedriver. Forholdene på Nordpolen er under enhver kritikk, sier Rudolf, som i sangen bare drømmer om en dag på vidda der han kan kose seg med flybensin og ei lekker simle.

Følg adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Instagram her

Kall fra vidda

– Hvordan ble sangen til?

– Det startet veldig uventet. Det var et kall fra vidda. Nå når vi har fortalt hva som egentlig foregår på Nordpolen, håper jeg forholdene bedrer seg, og at nissen har fått seg en lærepenge. Han kan ikke holde på som han gjør lenger.

– Hva om barna får høre om dette?

– Når de får høre hva som skjer med rumpa til nissen, synes de det bare er morsomt. Dette er en spoiler: Men den havner i en pipe på Dovre, ler Rudolf.

God i sjakk

Det som ikke er hemmelig, er at trondheimsselskapet Puzzlefilm står bak musikkvideoen. Dit kommer dermed de fleste henvendelsene om den hemmelige artisten.

– Folk er veldig nysgjerrige på hvem dette er. Vi får også en del kjeft fordi folk får sangen på hjernen. Jeg sliter litt med det selv, ler kreativ leder i Puzzlefilm, Camilla Drege Størseth.

– Kan du si noe om artisten?

– Det er en trønder, og han er god i sjakk. Det er alt jeg kan si, sier Drege Størseth hemmelighetsfullt.

Musikkvideoen til Dolph Ruud & The Elves ble lagt ut på YouTube i forrige uke og allerede har nesten 4 000 sett videoen om Rudolf som slaver for nissen.

– Det er gøy å sjekke om ei låt kan bli kjent, selv om folk ikke vet hvem artisten er, sier Drege Størseth.

Puzzlefilm har tidligere jobbet med artister som Børge Pedersen og Charlotte Audestad. Camilla Drege Størseth hadde for øvrig regi på Sorgenfrikonserten sammen med Sjalg Råen og Morten Skaget for noen uker siden.

Rudolf blir satt i hardt arbeid på Nordpolen.
Her sitter nissen på do, mens Rudolf er ute og jobber.