I fjor spilte Jonas Fjeld med band, og Henning Kvitnes var gjesteartist. Foto: Audhild Øye, Avisa Sør-Trøndelag

I fjellheimen, 900 meter over havet og 1200 meter fra fylkesveien på Nerskogen, skal Morten Harkets karakteristiske stemme krydre landskapet lørdag kveld. Over 1000 personer har allerede sikret seg billetter til årets utgave av Nerskogskonserten.

– Vi er sære på valg av artister, de må blant annet være av nasjonal størrelse og ikke ha spilt på puben i Oppdal. Morten Harket var førstevalget, men vi trodde ikke at han kom til å si ja. Men det gjorde han, sier en fornøyd Arve E. Withbro, leder for markedsavdelingen for Nerskogskonserten.

Han tror Harket kommer til å skape en trolsk stemning i fjellheimen.

– Musikken kler fjellheimen, og vi har et sceneteppe som man kan se trærne gjennom. Det blir en eksotisk konsert.

Håper været holder

Nerskogskonserten ble arrangert første gang i 2012 med Vamp på scenen. I fjor spilte Jonas Fjeld på en av årets verste regnværsdager. Arrangørene håper i år på publikumsrekord. Om været holder.

– For to år siden kom nesten 2000 publikummere, mens det bare kom rundt 1300 i regnværet i fjor. I år ser værmeldingene veldig bra ut, og det er viktig når det er utekonsert. Vi har plass til mellom 2000 og 2500 personer på selve arenaen, og har troen på at det kommer til å bli folksomt, sier Withbro.

Det er ifølge Withbro logistikken som er den største utfordringen i helga. Konsertområdet ligger 1200 meter fra fylkesveien, og for de som ikke vil gå dette stykket, kan de ta bussen.

– Vi kjører folk i busser fra fylkesveien innover. Men det å få trafikken til å flyte er en utfordring. Vi kommer til å takle det, men det er der arbeidet ligger.

– Ta med ekstra klær

Nerskogskonserten arrangeres i regi av Nerskogen Grendelag. Det er fastboende på Nerskogen, godt hjulpet av hyttefolk og sambygdinger i Oppdal og Rennebu, som støtter opp og tar et tak for å gjennomføre arrangementet.

– Frivilligheten er fantastisk, vi er omtrent 70 personer som deltar på frivillig basis, både fra Nerskogen, Rennebu og Oppdal. Det er mellom 1800 og 2000 hytter i området, og det er viktig å tilby aktiviteter og opplevelser for at de skal bruke hyttene sine, og føle identitet til hytteområdet, sier Withbro.

Selv om været ser lovende ut tre dager før konserten, oppfordrer han folk til å ha med seg ekstra klær.

– Det er ikke trivelig om man fryser på konsert, så ta med ekstra klær. Og kom i god tid, sier han.