I dag ble det kjent at Ole Paus, Mari Boine, Inger Lise Rypdal og Jan Garbarek blir innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Innlemmelsen skjer offisielt under en seremoni på Clarion Hotel Brattøra i Trondheim 13. august, og showet sendes på tv fredag 21. august.

Til nå har showet blitt sendt på TV2, først med Herborg Kråkevik og senere med Hanne Krogh som programleder, men i dag ble det klart at NRK tar over stafettpinnen, og at Haddy N'jie vil lede showet.

Sammen med Rockheim-pådriver

Mulighetene for at N'jie har hørt om Rockheim før, er store:

I sommer ble det nemlig kjent at Haddy N'jie og Ap-politiker Trond Giske var et par, da de viste seg sammen i Nidarosdomen under Olavsfestdagene. Giske var kanskje den aller sterkeste politiske pådriveren for at det nasjonale museet for pop og rock skulle havne i Trøndelag.

– Det føltes som jeg var omgitt av svigerfamilie på alle kanter. Det var veldig hyggelig, sa N'jie om møtet med Trondheim i et portrettintervju med Adresseavisen i september.

LES PORTRETT: Lykkejegerens datter (krever pluss-innlogging)

- Kler NRK

- Vi har hatt et godt samarbeid med TV2 så lenge det varte, men de ønsket ikke å fortsette samarbeidet, forteller Rockheim-direktør Sissel Guttormsen.

- Når det er sagt er vi kjempeglade for å flytte over til NRK. Vi har jo vært inne på at det er en kanal som hadde kledd oss og showet enda bedre, og nå er vi der.

- Utrolig profesjonell

Showet blir sendt på NRK1 i opptak, noe Guttormsen mener er bedre enn en direktesending.

- Under selve showet må artistene som skal hedre de innlemmede være hemmelige. Når det sendes i opptak, rekker vi å bruke disse navnene i promoteringen, forklarer Guttormsen, som er ekstra fornøyd med at nettopp Haddy N'jie skal lede showet.

- I likhet med Hadde Krogh synes vi det er veldig godt å ha et menneske som selv tilhører bransjen, som vet hva det dreier seg om og som kan snakke med hedersgjestene på annen måte. I tillegg er hun høyt profilert og utrolig profesjonell, sier direktøren.

Prisvinnende programleder

Haddy N'jie er sanger, låtskriver, forfatter og journalist, men har i senere år markert seg aller mest som rutinert programleder på tv.

Sist høst ledet hun tv-aksjonen, hun har også ledet 17. mai-markeringen av Grunnlovsjubileet, minnemarkeringene etter 22. juli, Eurovision-finalen, Idrettsgallaen, «Jakten på Norge» og «Sommeråpent». Hun har fått Gullruten som beste kvinnelige programleder.

Hun har også gitt ut tre plater («White Lies», «Welcome Home» og «Word of The Free»), skrevet bøkene «Dans, dans» og «Oppdrag Norge» (med Queendom), samt teaterstykket «Jeg vet hvorfor».

Viste seg fram i Domen: Trond Giske og Haddy N'jie viste seg offentlig som par i sommer da de satt på første rad i Nidarosdomen under Olavsfestdagene. Foto: VEGARD EGGEN