- Det er fantastisk å kjenne tilliten fra så mange frivillige, sier Suzette Paasche som under helgas store korpssamling på Hell, ble valgt til ny president i Norges Musikkorps Forbund.

Paasche kaller seg tidligere «korpsmamma» og har vært visepresident i NFM det siste året.

Sosial utvikling

- Jeg har to gutter som har spilt i Byåsen Musikkorps, og er blitt veldig glad i korps. Jeg har lært meg å sette pris på både den sosiale utviklingen medlemmene får, men også viktigheten av å ha et korps i nærmiljøet, sier Paasche som til daglig er administrerende direktør i Museene i Sør-Trøndelag. Hun mener det ikke vil bli for tidkrevende å skjøtte presidentjobben, som hun tar over fra Per Kvistad Uddu, som trakk seg i fjor høst.

- Det å få lov til å bruke fritiden min på denne organisasjonen er noe som gir meg energi. Jeg gleder meg, slår Paasche fast.

Trenger mer penger

I sin presidentjobb møter hun en rekke utfordringer. Først og fremst nevner Paasche arbeidet med å bedre rammebetingelsene for korpsene.

- Vi sliter med gode øvingslokaler og lagerplass. Dessuten hadde jeg ønsket at regjeringen, uavhengig av partier, setter opp takten på momskompensasjonsordningen. Vi ønsker også at det satses mer på dirigentutdanningen.

Samlet på Hell

Selv om korpsene de siste årene generelt har slitt med rekrutteringen, er det fortsatt rundt 66 000 medlemmer fordelt på 1600 forskjellige korps i Norge i dag. Under helgas store samling «Hellsymposiene» møttes ca. 500 ungdommer, amatører, profesjonelle og ledere i Rica Hell for kurs, foredrag, øvinger og sosiale aktiviteter. Suzette Paasche er klar på at korpset fremdeles har en viktig funksjon i samfunnet.

- Her samles folk på tvers av kjønn og alder. I korpsene for man vokse med oppgavene, du arver ansvar, blir tillitsvalgt og lærer organisering. Alle får være med, og vi presterer i lag. Det er en god skole.