Helt siden Nintendo gjorde suksess med sin bevegelsessensitive Wii-konsoll så har Microsoft og Sony vært på jakt etter den samme kjøpergruppen ( les: familie og barn). Under E3-messen i går og på søndag var det disse to sin tur å presentere det de har jobbet med de siste par årene. Først ute var Microsofts «Kinect» -kontroll. En patentert bevegelsessensitivt system der du kun bruker kroppen og hendene til å styre det som skjer på skjermen. Ingen fysiske kontroller i tradisjonell forstand behøves.

I går var det Sony sin tur til å avsløre både pris, lanseringsdato og finesser ved sin egen paten, Playstation Move.

Det er nå klart at Playstation Move vil bli lansert i Europa den 15. september mens amerikanenre må vente til den 19. i samme måned.

Playstation Move består av et «øye» -kamera som plasseres på toppen av TV-apparatet ( ikke ulikt sensor-baren til Wii) og to navigasjons-kontrollere som skal holdes i hver sin hånd. Den ene av disse, bevegelseskontrollen, har en kule på toppen som skifter farge avhengig av hva du foretar deg i spillene. Den andre fungerer mer som en tradisjonell navigasjonskontroller slik vi kjenner de analoge styrespakene på PS3-konsollen.

Playstation Move vil ha en 1:1 gjengivelse av dine egne bevegelser. Med andre ord du skal slippe å oppleve den unøyaktigheten som ofte er typisk med spill til Nintendo Wii.

Move vil bli lansert i flere utgaver, det vil også være mulig å få kjøpt de ulike komponentene hver for seg. Ønsker du hele pakken ( kamera, begge kontrollene, samt demo-spillet) så vil det koste i nabolaget av Kr. 600.-

Foto: MARIO ANZUONI
Foto: MARIO ANZUONI