En voksdukke av en noe yngre og uskyldig Justin Bieber har lenge vært utstilt i det verdenskjente vokskabinettet Madame Tussauds i New York.

Der har han strålt sammen med voksversjoner av stjerner som Rihanna, Brad Pitt og Barack Obama.

Nå har noen overivrige fans satt en stopper for det.

Utslitt av tafsing

Grunnen er at så mange besøkende har grafset og klådd på Bieber-kopien, at Madame Tussauds har bestemt seg for å fjerne dukken, melder New York Post.

- Uten tau eller andre barrierer til å hindre dem, har tusenvis av fans tatt bilder sammen med voksdukken siden den ble satt på utstilling. Dessverre har dette satt sine spor, sier en kilde til avisen.

Bieber-kopien har blitt skadet av alle de besøkende opp gjennom årene. På tross av regelmessig vedlikehold, har vokskabinettet besluttet at det ikke er rettferdig overfor verken stjernen eller dukken at den blir stående.

- Kanskje i fremtiden

Avgjørelsen om å fjerne voksversjonen av Justin Bieber ble imidlertid gjort motvillig.

- Det er skuffende, men forhåpentligvis kan vi ønske en ny og mer voksen Bieber tilbake i fremtiden, sier Bret Pidgeon, daglig leder ved Madame Tussauds i New York til New York Post.

Hvis du er Bieber-fan og ønsker å se popstjernen laget i voks, trenger du ikke å deppe. Flere av de andre Madame Tussauds’ filialer rundt om i verden har fortsatt en voksdukke av kanadieren stående, blant annet i London.

Eggkasting og ruskjøring

Det er imidlertid ikke bare vokskopien av superstjernen som er i hardt vær for tiden.

Justin Bieber har de siste månedene vært i medias søkelys av negativ grunn.

I slutten av januar gjennomførte politiet husransakelse i Biebers fasjonable hus i Los Angeles, etter at naboen hevdet at popstjernen hadde kastet egg mot ham og datteren.

Omtrent samtidig ble superstjernen også tiltalt for å ha overfalt en limousinsjåfør i Toronto 29. desember i fjor, noe som skal ha skjedd etter at popstjernen hadde vært på ishockeykamp.

Han har også hisset på seg borgermesteren i Gold Coast i Australia, etter å ha gått løs på en hotellvegg med spraybokser.

I New York havnet han i tumulter på en nattklubb, og i Tyskland ble det bråk da han troppet opp med en ape uten de nødvendige vaksinasjonspapirene.

Den unge villstyringens mange sammenstøt med politiet, har også havnet på president Barack Obamas skrivebord.

Obama har mottatt over 100.000 underskrifter med krav om at Bieber må utvises fra USA.