Etter fire øvingsdager på Rockheim, flytter produksjonen inn i kongresshallen på Clarion søndag formiddag, for den siste øvingen med 16 strykerne, åtte blåsere, bandet på seks og de 23 vokalistene som skal formidle musikken fra scenen søndag kveld.

– Formatet er stort, og det er mange som skal i sving samtidig, med over 50 på scenen og en teknisk stab på rundt 15. Jeg har vært litt svett i perioder, men i løpet øvingsdagene har jeg blitt trygg på at dette kommer til å bli bra, sier gitarist Skjalg Raaen, som sammen med de andre medlemmene i Sambandet utgjør kjernen blant musikerne på scenen, og dessuten er prosjektansvarlig for det musikalske.

Konserten starter klokken 19.00 søndag, og vil vare rundt to og en halv time, men det er vanskelig å beregne tiden nøyaktig, selv om de 23 låtene og rekkefølgen de spilles i er godt kjent, og det ikke blir pauser mellom låtene. Det blir ingen omrigg, og heller ikke taler og appeller som en kanskje kunne forventet når en hel konsert fremføres til inntekt for et humanitært formål.

– Konserten er til inntekt for Sorgenfri og dermed rusavhengige i Trondheim. Mye glupt og viktig kan sies om dette arbeidet. Men dette skal være en festkveld, der musikken står i fokus. Og vi har mye musikk å bidra med, lover Skjalg Raaen.

Da Adresseavisen var innom fredag ettermiddag, øvde Erik Jacobsen og Kari Rueslåtten med bandet. Hvilke låter de øvde på, røper vi ikke. Søndag får de selskap med blant andre Ulf Risnes, Elg, Alexander With, Børge Pedersen, Frank Reppen, Anders Jektvik, Difference, Siri Gellein og Hans Bollandsås på scenen sammen med bandet, blåserrekka og TrondheimSolistene.

Øving: Erik Wenberg Jacobsen skal også i aksjon. Her sammen med Steinar Krokstad, Morten Skaget og Skjalg Raaen. Foto: Kjell A.Olsen