Mye har forandret seg siden den gang, da de spilte på det som het Røros fritidsklubb.

– Vi har jo blant annet gitt ut mellom 15 og 20 plater i mellomtiden, sier gitarist og vokalist Hans Magnus «Snah» Ryan, og legger til at de også har hatt omtrent 800 spillejobber siden den gang. I desember skal fansen få høre hvordan dette har formet bandet.

– Ja, da får vi se hva 800 spillejobber gjør med deg, spøker Ryan.

Les også: Motorpsycho tilbake til røttene

Publikumskontakt

Det som er sikkert er at bandet fremdeles spiller rockrelatert musikk, og Ryan gleder seg til å få komme tilbake til Bergstaden.

– Det er jo veldig lenge siden vi var der sist, så det skal bli utrolig artig å komme tilbake. Kanskje møter vi på noen av de folkene vi traff der i 1991, sånn 20 kg etter, sier han. Bandet har aktivt forsøkt å gjøre seg tilgjengelige for mindre jobber der det ikke er plass til så mye utstyr, og setter pris på å kunne spille på scener der det ikke er 15 meter avstand til publikum og attpåtil et gjerde imellom.

Røros var også byen der bandet møtte Helge Sten, som jobbet en del med eksperimentell elektronisk musikk og keyboard.

Les også: Hvileskjær som imponerer

Gode minner

– Det var faktisk Helge som booket Motorpsycho til Røros fritidsklubb, den gangen i 1991. Da han senere flyttet til Trondheim ble han med i bandet og var med i 2-3 års tid. Siden har han vært produsent og medkonspirator, forteller Ryan, som husker konserten på fritidsklubben som veldig artig, med mange entusiastiske folk.

– Ungdomsklubben hadde fått erfare at det gikk an å få band til å komme til Røros for å spille, da spesielt fra UFFA-miljøet i Trondheim, forklarer Ryan.