I første episode av årets sesong av «Hver gang vi møtes» var det Bjarne Brøndbos sanger som skulle tolkes og framføres. Namsosingen satt på enden av bodet da Inger Lise Rypdal, Silje Nergaard, OnklP, Thom Hell, Jonas Fjeld og Lene Nystrøm tok mikrofonen fatt.

- Det er veldig uvant å høre noen andre synge våre sanger. Jeg må klype meg i armen, er det mulig, spurte hovedpersonen selv i starten av programmet.

Han ser fram til å tilbringe tid sammen med de andre artistene.

- Sammen med D.D.E. har jeg møtt mange artister, men det har vært flyktige møter. Nå får jeg sjansen til å være sammen med kollegaer. Jeg tror det blir lærerikt og spennende, sa Brøndbo.

- Håper de er nervøse

Før de andre artistene sin framføring var han spent på hvilke av låtene han fikk høre.

- Jeg håper de er skitnervøse, sa han.

Først ute var Silje Nergaard med sin versjon av «Rai Rai» som Brøndbo sittende danset med på.

- Jeg var helt sikker på at det kom til å komme en ballade, men jeg tok skammelig feil. Jeg hadde aldri trodd at hun kom til å synge den, sa han etter å ha gitt Nergaard en klem.

Lovet å ikke gråte på tv

En av D.D.E.s aller største hits er «Det går likar no». Albumet er fortsatt bandets mest solgte, og det var sørlendingen Thom Hell som tok oppgaven med å lage sin versjon av tittellåten.

Selv om Brøndbo i forkant av programmet hadde lovet ungene at han ikke skulle gråte på tv, presset tårene på da han hørte den nye versjonen av låten han selv sier han har sunget minst 4000 ganger.

- Nå ble jeg rørt. Jeg ble litt satt ut, det var magisk å høre, sa han.

Skrøt av Jonas Fjeld

Sang nummer tre hadde artisten som skulle synge den et spesielt forhold til.

- Når jeg hørte den for første gang ble jeg helt satt ut. Den var bare så fin, sa Jonas Fjeld, og siktet til «E6». Og under sangen brøt Bjarne Brøndbo nok en gang løftet han hadde gitt til barna.

- At jeg skal felle en tåre for Jonas Fjeld. Fytti rakkeren. At jeg lovte å ikke gråte på tv skar seg maksimal. Jeg har aldri hørt at du har sunget så fint, sa han med tårer i øynene.

Rapperen tok balladen

OnklP (Pål Tøien) fremførte «Vinsjan på kaia», og innrømmet før fremføringen at han var utenfor komfortsonen sin. Han hadde også tatt seg noen friheter med teksten. «Musikken var aldri så vakker som vinsja på kaia, ingen parfyma som lukta av olje og kull, ingen var deilig som du den dagen jeg ble taua, polisen ga meg ingen sjanse til å si adjø»

Brøndbo hadde forventet at bandets største hits skulle komme i løpet av kvelden, men ble overrasket da det var rapperen som tok den. Han fremførte kun  akkompagnert av en pianist.

- Det var veldig nakent. Det var ikke tromme engang. Jeg visste ikke at du kunne synge. Jeg var uvitende, sa Brøndbo om Pål Tøiens cover.

- Hadde jeg hatt en hatt, så skulle jeg tatt den av meg, sa han etterpå.

- Hennes låt

Inger Lise Rypdal hadde forsynt seg av den trønderske teksten til «Det umulige e mulig», og fremførte den med Toten-dialekt. Brøndbo var fra seg av begeistring.

- Det virket som hun hadde sunget den i 20 år. Det var hennes låt. Det var helt magisk, sa han.