Departures «We Just Got Carried Away» har fått over 20 000 youtube-treff i løpet av få uker, og 40 000 avspillinger på Spotify siden starten av Tour de France. Sangen var TV2s vignettlåt til sykkelsendingene i juli.

Deler av låten ble spilt flere ganger om dagen, akkompagnert av spektakulære sykkelscener i franske fjell.

- Det var spesielt å høre låten vår på tv gjennom hele juli, og artig å se hvordan de tolket musikken vår, sier gitarist og låtskriver Erlend Angelsen.

- Å ha vignettlåten til Tour de France-sendingene har helt klart økt bevisstheten rundt oss og musikken vår.

Viktig marked

Lørdag kveld sto Departure på scenen sammen med blant andre Madcon og Vinni på det TV2-sendte åpningsshowet til Norway Cup.

Så hva er det med Departure og sport?

- Vi er sportsinteresserte, men vi har jo andre interesser også. Dette er et viktig marked, og det er viktig å tenke nytt med tanke på promotering, sier Angelsen.

Passer til sport

Låtskriveren tror bandets energiske poplåter passer bra til sportsscener. Han forteller at TV2s prosjektledere for Tour de France tente på låten «We Just Got Carried Away» med en gang.

- Vi prøvde å få det til i fjor også, men da ble det for knapp tid. Vi skrev denne låten en gang i vår, og tenkte at den kunne passe til for eksempel Tour de France, så vi presenterte den for TV2, som likte den godt, sier han.

Trondheimsbandet er nylig ferdig med å spille inn sitt debutalbum i Nidaros Studio. Angelsen håper det er ute tidlig neste år.

- Det vil inneholde litt mykt og litt hardt, men samme energi som «We Just Got Carried Away», forteller han.

I forbindelse med albumet, blir det en større turné neste år, men først legger Departure ut på en høstturné som starter på Byscenen lørdag 15. september.

Her kan du se videoen til trondheimsbandet.