Studentfestivalen UKA13 går av stabelen 3 - 27 oktober i høst. Så langt har festivalen offentliggjort Macklemore og Ryan Lewis, Thomas Dybdahl og Georgia-rockerne Baroness. Selv om noen artister blir sluppet på forhånd, må publikum likevel belage seg på å vente på mer informasjon. Resten offentliggjøres først ved programslipp i september.

– Det er mange frivillige som har jobbet med å lage denne festivalen, så vi har lyst til å gjøre programslippen til en begivenhet, sier festivalsjef Jørgen Gravseth Espnes.

Uke-følelsen

Årets visjon for UKA er "Der tiden opphører". Espnes forteller at et av målene med årets festival er å spre festivalfølelsen til de som ikke kan delta.

– Vår visjon er å skape en høytid hvor studentene inviterer byen inn til seg. Vi har selvfølgelig UKErevyen, men også UKEhjelpen, hvor vi bringer UKEfølelsen til de som ikke har mulighet til å komme på festivalen. Her reiser frivillige fra UKA, med kor og orkester, rundt til fengsler og sykehjem.

Selv om musikken er viktigst, vil også andre kulturbegivenheter finne sted under festivalen.

– Vi skal tilby et bredt program, med mange typer kulturtilbud. Vi skal lage fester, teater og revy på Studentersamfundet, arrangere kurs, og servere god mat.

Høyere overskuddskrav

UKA11 hadde et krav fra Samfundets finansstyre om et overskudd på 5,9 millioner kroner, dette kravet ble innfridd da festivalen fikk et overskudd på 7,4 millioner. I år er kravet 6,1 millioner. Espnes har forhåpninger om at UKA13 vil klare å selge like mange billetter som forrige festival.

– I 2011 solgte UKA 80 000 billetter, og vi ønsker å matche dette.

Overskuddet fra UKA-festivalene går til studentersamfundets videre drift. Derfor stenger Studentersamfundet i septemper for oppussing.

– Det settes alltid i gang flere byggeprosjekt før UKA arrangeres. I år pusser vi opp Daglighallen, puben på Samfundet, hvor en flott ny bar vil stå ferdig til UKEstart.