Onsdag gir hun ut ep-en «Let It Go». Før hennes fjerde album «Starting Over Again» utgis på nyåret, drar hun til USA for et måneds opphold, der hun begynner arbeidet på album nummer fem.

Ida har som soloartist hatt full kontroll på det meste. Og i overordnet forstand har hun det absolutt fortsatt. Men siden hun avsluttet turneen etter albumet «Somebody To Love» i fjor, har hun åpnet for mye nytt, og bevisst latt tilfeldigheter råde.

Jobber mer med andre

Hun har spilt og turnert med andre, med lokale Sugarfoot og The South, og vært på Danmarksturne med Henning Kvitnes og Paul Krebs. Hun har innledet samarbeid med Kevin Welsh og hans sønn Dustin, og på sitt opphold i USA i fjor startet hun samarbeid Kevin Salem.

– Han møtte meg på bussholdeplassen i Woodstock, vi gikk på kafé og snakket politikk i timevis før vi skrev og spilte inn låten «Sylvia» der og da, forteller Ida.

Ni låter på elleve dager

Resten av ep-en er skapt i samarbeid med Kåre Westrheim i hans studio i Oslo. Musikken til hennes fjerde album ble spilt inn på elleve dager. Det ble ni låter, mer enn hun trengte, og dermed dukket ideen om ep-en opp.

Den inneholder eposet «Shallow River» på nesten 15 minutter som ble gitt ut på single i høst, den nye singlen «Hero» og «Set Us Free», i tillegg til «Sylva». Fire låter som viser spennet i musikeren og låtskriver Id Jenshus anno 2014. Tittelen «Let It Go» er ikke tilfeldig.

Bor i kofferten

– Det er sjelden kofferten er pakket ut. Jeg blir mer og mer rastløs. Jeg bor dels i Oslo, dels i Trondheim, men mest på veien. Jeg har ideer som bobler inni meg, sanger inni meg som skal ut, sier Ida – som etter en konsert på Rockefeller onsdag drar til Woodstock, Nashville og Austin for å jobbe med amerikanske kolleger.

Nærmere jul er hun tilbake, til konserter på Stokkøya og et samarbeid med Eggkleiva mannskor i Skaunhallen.

Fortsatt i startfasen

– Jeg er fortsatt i en startfase. Jeg er en svamp som trekker til meg det jeg trenger, og har utrolig mye jeg skal ha gjort. Det er så mange låter som skal skapes, så mye som er uoppdaget, sier Ida som har vunnet spellemannpris i countryklassen for alle sine tre foregående album. Men vil hun melde sitt nye album opp i country-kategorien?

– Det blir ikke country nå, nei. Jeg tror det blir vanskelig å plassere musikken min i en bås. Jeg trives ikke spesielt godt i båser heller, sier Ida Jenshus.