Studenter fra Oslo som har spilt bingo før, har dradd med seg venner og venninner.

– Han er sinnssykt artig, altså, har folk fått høre om den fløyelsmyke bingoverten i tversoversløyfe. Likevel er det spillet som er i fokus hos de fleste. Finnes det noe mer morsomt enn å få rope det magiske ordet som får bandet til å spille opp en trudelutt?

Sikkert, men det er likevel ganske gøy.

– Bingo! Salen klapper, kongen jubler, og du får en premie til stilig surfgitar akkompagment.

Forklarer reglene

Aller først forklarer Haugeland tålmodig reglene for et uerfarent trøndersk publikum, mens en trofast bingoassistent og følgesvenn deler ut bingobonger til 20 kroner  stykke.

– Kjære folkens og folkinner! Når jeg for eksempel sier, O for Olga, monterer dere små flekker på bingobongene med de røde tusjredskapene deres. O i ordet bingo, som står skrevet på toppen av bongene, vil da være Olga i dette tilfellet, messer Haugeland

– Så får dere kjennskap til de andre navnene i bingospillet etter hvert. Alle selvfølgelig hentet fra Bibelen. Bingo er jo et gammalt jødespill, fleiper Bingokongen til latter blant spillerne.

Trekker opp kulene

På scenen trekker Bingokongen omhyggelig kulene opp av bingotrommelen og leser opp tallene mens han utrettelig tørrprater med seg selv, publikum og lydmannen. Upåklagelig kledd i dress og hvit skjorte. Håret er finskjemmet bakover som på en hvilken som helst don juan. Bak seg har han Kon-Tiki Five, kledd i hvitt, som gir oss saltvann i porene med sin sløye surf.

Trønderne er trege og vanskelig å dra med på morsomheter som vitsetelefon og allsang, men henger på i håp om å vinne premien med navnet "fire pils og en pizza, en flaske vin i ny og ne". En trøndersk allsang fra en gammel kjent namsosing var også på plakaten til ære for vertskapet.

Varm kakao

Kvelden har startet med varm kakao til alle i uteserveringen, men utover kvelden flyter cavaen. For det skal sprudle litt, som Haugeland sier. Tørrpraten vil ingen enda ta, vitsene blir ikke bedre, men overraskende nok morsommere i denne salige blandingen av spill, stand up, konsert og drikkelek. Bingo er en gøy lek, men har vel ikke blitt gjort bedre enn i Bingokongens selskap.

– Roooooooooosa ball, roper Haugeland. Kon-Tiki Five spiller opp, og det er klart for felles skål, på en torsdag.

Hør hvordan trendy, unge mennesker kan kose seg med allsang. «Det er lov å være blid»:

Dette er Ronny Haugelands stil.