Først ut i konsertserien er et «voksenkorps», Hegra hornmusikklag. Korpset teller 17-20 aktive musikanter i alderen 23 til 56 år.

– Medlemmene våre bor spredt langs en akse fra Melhus til Steinkjer, og alle rydder de onsdagskvelden for å treffes på Hegra ungdomsskole for å øve, forteller leder for korpset, Olaug Marie Halse.

Hegra hornmusikklag satser solid og deltar med gode plasseringer, både på trøndersk mesterskap og i Norgesmesterskap for korps. I fjor ble horngruppa fra korpset beste horngruppe i sin divisjon i NM.

Bakgrunnen for korpskonsertene er museets hovedutstilling «Janitsjar», som viser de eksotiske røttene og den fargerike historien til janitsjarorkestrene, som er en så vanlig korpsbesetning i Norge. Informasjonsleder ved Ringve musikkmuseum, Ingrid S. Dyrnes, opplyser at museet fortsatt har noen ledige lørdager for korps som har lyst til å være med i konsertserien.

Her er listen over korps som spiller på Ringve i høst: Hegra hornmusikklag 21. september, Byåsen musikkorps 19. oktober, Strinda ungdomskorps 26. oktober, Malvik musikkorps og Orkdal janitsjar deler lørdag 2. november, Tillerbyen skolekorps 9. november, Byåsen musikkorps 16. november, Åsheim skolekorps 23. november og Orkdal skolekorps 30 november.

Korpskonsert på Ringve musikkmuseum lørdag kl. 13.