Adresseavisen har sammen med Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende, gitt abonnentene sine mulighet til å laste ned en gratis bok fra ebok.no.

«Sommeren uten menn» av Siri Hustvedt ble valgt ut som sommerbok.

Slik laster du ned e-boka di

Gå til EBOK.NO i nettleseren på datamaskinen din.

Logg inn med samme epostadresse og passord som du bruker på adressa.no.

Klikk på «Løs inn rabatter» i øverste høyre hjørne . Fyll inn rabattkoden og klikk «Løs inn». Rabattkoden finner du i det nyeste fordelsbrevet som du fikk lørdag morgen eller ta kontakt med kundeservice på 07200.

Da står boken klar til deg i bokhyllen og synkroniseres automatisk til EBOK.NO-appene for iPhone, iPad og Android.

- Kjempetrykk

Administrerende direktør i ebok.no, Elisabeth Sellevold, forteller at samarbeidet med avisene har vært en suksess.

– Det har vært et kjempetrykk på nedlastinger.  Vi får se hvor langt vi kommer, men totalt tror jeg vi vil havne på rundt 10 000 nedlastinger. Det blir ny rekord for en norsk e-bok, sier hun.

For første gang

I juni ble det totalt lastet ned 24 650 e-bøker i Norge, både gratis og gjennom bokhandel. Sellevold forteller at en følge av samarbeidet med avisene, er mange lesere som har prøvd e-bok for første gang.

– Spesielt flere eldre tar kontakt og lurer på hvordan e-bok fungerer, så da forklarer vi dem det fra bunnen av. Vi synes det er veldig positivt at dette ikke bare er noe for de unge, men at vi når ut til et bredt spekter av mennesker. Folk laster også ned mer e-bøker nå foran ferien. Det er populært å ta med seg nettbrettet på ferie, så i denne perioden pleier vi å selge bra, sier hun.

Fristen for å laste ned Hustvedts «Sommeren uten menn» for Adresseavisens abonnenter, går ut fredag 11. juli. Tallene på nedlastinger vil derfor være helt klare over helgen.

– Vi skal selvfølgelig evaluere prosjektet etter en stund, men så langt syns jeg samarbeidet har vært veldig positivt. Den tekniske biten har også gått bra, sier Sellevold.

Gradvis økning

Det norske e-bokmarkedet er i stadig vekst. Sellevold forteller at ebok.no selger flest norske bøker, og aller mest av dem som allerede er bestselgere på papir.

– Vi merker også en økende interesse for lydbøker. Antall nedlastede lydbøker vokser måned for måned, og er populært blant både barn og voksne, avslutter hun.