- Dette er hjertelig velkomment, sier Sveinung Sundli omtildelingen.

Årets andre tildeling fra Musikkutstyrsordningen tilartister og arrangører innenfor pop, rock, jazz og folkemusikk er klar. Nær 12millioner kroner er fordelt til 99 musikkprosjekter i alle landets fylker.

- Jeg har sagt tidligere at vi har klart oss bra selv, ogat jeg er generelt skeptisk til støtteordninger blant annet på grunn av konkurransevridning.Men vi har vel gitt bort eller tapt mellom 500 – 800 000 på kulturaktivitetervært år, og det har vært hardt nok. Så dette er veldig godt for den videredriften, sier Sundli.

Vanskelig å drive konsertsted uten støtte

All ros for pengegaven gir Sundli Amy Karoliussen, som erdaglig leder på Familien, og Ole Jonas Storli, som har ansvar for booking, lydog utstyr. Det er disse to som har tatt søknadsskriverskolen. De ervervede kronene går til nytt PA-anlegg.

- PA-anlegget vi har er som en gammel bil. Det er lagd merfor å tåle juling enn for å lage god lyd. Med nytt PA-anlegg blir det bedre lydpå konsertene og i helgene, bedyrer Storli.

- Jeg er veldig glad for at dette har skjedd nå. Det erførste gang Familien får så mye støtte, sier Storli som er en av dem som harpresset igjennom å søke i diverse fond.

- Konserttilbudet er så stort at det er svært vanskeligå være konkurransedyktig uten økonomisk støtte, sier Storli.