Filmen, med internasjonale navn som Juliette Binoche og Nikolaj Coster-Waldau, er invitert til den 37. utgaven av filmfestivalen som blir holdt i den kanadiske byen fra 22. august til 2. september, skriver Norsk Filminstitutt i en pressemelding.

Ultimatum

Filmen handler om Rebecca, spilt av Binochet, som blir skadet i jobben som krigsfotograf i Kabul. Hennes mann, spilt av Coster-Waldau, og døtrene orker ikke tanken på at hun lever i livsfare og stiller henne et ultimatum; jobben eller familien.

Erik Poppe, som tidligere har regissert filmer som «De Usynlige» og «Hawaii Oslo», står bak filmen, både som regissør og manusforfatter.

Reflekterer kulturen

«Tusen ganger god natt» er ikke den eneste norske filmen som er representert i festivalen. «Eventyrland» av Arild Østin Ommundsen skal vises på en av festivalens sideprogram, Focus On World Cinema. Denne seksjonen er ment for filmer som reflekterer kulturen i sitt land eller verdensdel på en god måte.

Årets juryleder er Hollywood-produsenten Alan Ladd jr, som har produsert filmer som Braveheart som er regissert av Mel Gibson og Gone Baby Gone av Ben Affleck.

«Tusen ganger god natt» har norsk kinopremiere 18. oktober, mens «Eventyrland» hadde premere 22.mars.