- Det er veldig stas at det blir utsolgt, og jeg tror faktisk dette er første gangen vi spiller i Trondheim etter at vi startet turneen., sier Ida Jenshus til Adresseavisen.

- Jeg har ikke spilt på Dokkhuset før, men man føler alltid på stemningen i publikum. Av og til må man skru ned noen hakk og spille noen rolige låter. Av og til må man gi ekstra trøkk. Om jeg gjør noe ekstra i kveld får jeg se på. Kanskje.

Publikum har virkelig strømmet til konsertene med Ida Jenshus og kompani etter turnéstarten 18. oktober.

- At det kommer så mange til konsertene er veldig givende for hele gjengen. Etter mye reising og lange dager med mye arbeid, er det godt for oss alle å få så positiv respons på den tida vi faktisk står på scenen.

Gode kritikker

25 åringens musikk karriere har hatt en jevn stigende kurve siden hun vant talentkonkurransen «Lyden av Lørdag» som gikk på NRK1 høsten 2007.

Etter at Ida Jenshus slapp sitt debutalbum høsten 2008 ble hun fort utropt til Norges nye countrydronning. Albumet fikk strålende anmeldelser, og Adresseavisens anmelder kalte den: 'et av de beste countryalbum som er laget her til lands'

På sin nye plate «Someone to Love» som ble sluppet 5. oktober i år tar Ida Jenshus skrittet videre.

- Den viktigste utviklinga jeg har hatt er at jeg er blitt eldre og mer moden. Samtidig har vi fått spilt mye, sier Jenshus.

«Someone to Love» fikk terningkast 6 i Aftenposten, og terningkast 5 i alle landets største aviser.

- Dette er jo selvfølgelig ikke annet enn godt. Det gjør også at flere sjekker ut musikken. Vi merker at oppmøte på konsertene bare blir større og større.

- Det er blitt nevnt at du på den nye plata går litt bort fra countrydronning stempelet. Er det andre ting som har inspirert til det nye albumet?

- Ja, heldigvis. Jeg er ikke opptatt av å lage det samme igjen og igjen. Folk må gjerne henge meg på en countryknagg for å sjangerfeste musikken. Det er greit. Men selv tenker jeg ikke sjanger, forklarer Jenshus.

- Når jeg skrev låtene til den nye plata, ble den en mer utstrakt bruk av tangenter og elektrisk gitar. Det er måten låtene blir skrevet på som former lydbildet.

Turne ut festivalsommeren

Nå fortsetter turneen for Ida Jenshus og bandet ut neste festivalsommer. Samtidig skriver hun på nye låter.

- Etter neste sommer er det ingen offisielle planer, men det er dette livet jeg var født til å leve, sier Jenshus.

- Turnélivet og spillingen føles veldig bra akkurat nå. Jeg gleder meg veldig til i kveld.

Ida Jenshus spiller på Dokkhuset i kveld kl. 21.00

Konseten er utsolgt.

- Dette er det livet jeg var født til å leve, sier Ida Jenshus om en turnélivet og musikken.