Yngvild Sve Flikkes debut som spillefilmregissør har fått god mottakelse etter premieren under Kosmorama sist tirsdag. Produsenten er fornøyd med besøket første helg.

- Et besøkstall på knapt 5200 første helg er brukbart ut fra et skjema på totalt rundt 30 000 besøkende, sier produsent Yngve Sæther i selskapet Motlys. Han forteller at et besøkstall på det nivået innebærer at filmen går omtrent i balanse.

Potensial i Trøndelag

Fortellingen om den unge kvinnen som blir begeistret for en atskillig eldre forfatter, har så langt et samlet besøkstall på cirka 7800. Svært mange av disse har sett filmen i Trondheim.

- Jeg har hele tiden sagt at vi skal være fornøyd med et samlet besøkstall på 30 000, men tror samtidig at filmen har muligheter for å nå ut til enda flere, ikke minst i Trondheims-området. «Kvinner i for store herreskjorter», som forteller historien om tre kvinner i ulike faser i livet, har nok appell særlig til kvinner over 30 år, og de trenger tid til å planlegge kinobesøkene sine og ordne med barnevakt, så besøket den første helga er ikke nødvendigvis en god pekepinn om hvordan det ender opp til slutt. Vi håper jo at jungeltelegrafen skal gjøre seg gjeldende, sier Sæther.

Femmere og firere

Filmen har fått god mottakelse av kritikerne. De fleste har gitt en firer eller femmer på terningen. I gratisavisa Natt & dag fikk den toppscore og fullt smilefjes.

Adresseavisens anmelder ga filmen terningkast fire, det samme som VG og Dagbladet. «Deilig lek med kvinner og klisjeer», skrev Bergens Tidende og ga en femmer. Klassekampen ga samme karakter. Morgenbladet mener at «noen av de mest løsslupne grepene treffer utmerket, som når Trine gjør fødselen sin om til et kunstverk».