– Vi har alltid veldig gode fester her på Høylandet, sier forestillingsleder Hanne Vilja Sagmo. Hun forteller at de har satset en del på kveldsprogrammet, med mer fest og moro slik at publikum skal bli fristet til å oppholde seg på området utover kvelden.

– Vi har blant annet booket det svenske bandet «Jävlar på kärlek». De spiller populære coverlåter som slo godt an i 2011, og på grunn av den store etterspørselen har vi valgt å invitere dem til festival i år også, sier forestillingslederen.

Sagmo vil trekke frem alle revyforestillingene som festivalens høydepunkt, det skal ikke være tvil om at denne festivalen handler om revy.

NM i revy

Delfinalene holdes i dag, fredag og tidlig på lørdag. Spesielt spennende blir det i finaleforestillingene som begynner klokken fem på lørdagen.

– Da sitter vi igjen med 20 utvalgte av 100 opprinnelige kandidater, opplyser hun.

Se hele festivalprogrammet her

Styrker fagprogrammet

Norsk revyfestival kan, i motsetning til en del andre festivaler, regne med et godt forhåndssalg hvert år. Slik har det vært nå også, men Sagmo har en liten godbit hun ønsker å lokke enda flere potensielle festivalgjengere med.

– Jeg håper det at Are og Odin kommer kan overbevise de som tviler, sier hun. Samtidig har festivalen utviklet seg siden i fjor: Fagprogrammet er styrket. Nå holder festivalen blant annet konkurransen «Den nye revyvisa», der revyaktører kan få øvelse i å skrive tekster og engasjere profesjonelle komponister til å lage melodi til disse. I tillegg arrangeres eksamensforestilling med studenter fra revyfaget ved HiNT.

Adresseavisen arrangerer sin egen lynsketsjkonkurranse på Høylandet, der hver person får 60 sekunder til å overbevise publikum.

åpnet i dag kl. 13.00 og avsluttes kl. 13.00 på søndag.

Forestillingsleder Hanne Vilja Sagmo.