En av våre fremste komponister, musikere og forfattere er ute med dobbeltalbumet «Vindings's Music. Songs From The Alder Thicket» («Sanger fra Orekrattet»), som er viet romantrilogien om klaverstudent Aksel Vinding. Bjørnstad skriver selv at musikken trengte seg mer og mer på gjennom arbeidet med disse tre bøkene. På den første cd-en får vi presentert ni korte stykker, spilt og komponert av Bjørnstad selv, med en varme og mykhet det bare er å nyte.

På den neste platen er Bjørnstad verken komponist eller utøver. Denne er viet nostalgiske stykker som romanfiguren trykket til sitt hjerte. Likhetene fra den første cd-en er likevel til stede. Dette er også rolig og myk musikk, musikk som vekker følelser og som gir rom for både håp og ettertanke. Kjente storheter som blant annet Mozart, Debussy, Chopin og Beethoven blir elegant fremført av Kringkastningsorkesteret under ledelse av Christian Eggen, som løftes av to dyktige klaversolister, Gunilla Süssmann og Jie Zhang.

«Vinding's Music. Songs From The Alder Thicket» vekker både minner og gir håp. Et vakkert dobbeltalbum fra en av våre fremste kulturpersonligheter.

Høydepunkt: Samuel Barber: «Adagio for strykere»