NB! Avstemningen er nå avsluttet!

1. mai la adressa.no ut låtene gitt ut av årets trondheimsruss, og ba leserne stemme på sin favoritt. Fem dager senere har over 13 000 lesere avgitt sin stemme, og et klart favorittfelt har utkrystallisert seg.

Katta-russens låt «Katta'ru i bænken» leder i skrivende stund, med hele 30 prosent av stemmene, med Charlottenlund som nærmeste utfordrer med 23 prosent av stemmene for låten «Legacy». I tillegg har både Strinda- og KVT-russen sanket godt med  stemmer for sine låter, mens resten dessverre må innse at de neppe går av med seieren i år.

Eneste med jente

- Veldig artig, spesielt ettersom låten vår skiller seg fra mange av de andre på flere måter, sier Kattaruss-president Anna Aamo, som forteller at det er første gang skolen hevder seg i russelåt-konkurransen.

- Vi har ikke brukt penger på å leie inn eksterne folk til å lage musikken, og vi er også den eneste sangen der ei jente er med og rapper, forteller hun.

- Det er kanskje deg?

- Det kan jeg ikke bekrefte, men det er godt mulig, ja, ler Aamo.

- Hvordan tenkte dere da dere skulle lage sangen?

- Vi er en skole der folk ikke er redd for å si hva de mener. Så jo mer vi klarte å generalisere, jo bedre. Vi bestemte oss for å stort sett spille på stereotypier i stedet for å gå på person. Det er blitt godt mottatt, også hos de andre skolene, forklarer hun.

- Og der de fleste andre snakker om at de er «konger på haugen», signaliserer vi i stedet at vi ikke bryr oss.

Gode konsept

Presidenten har sine favoritter blant konkurrentene:

- Beaten på Charlottenlund og Thora Storm sine låter er bra. Dessuten synes jeg KVT sin er artig, den har et konsept som spiller på Jesus-greia. Heimdal har også et bra konsept og gode «puns», mener Katta-president Aamo.

Cha gir seg ikke

De bør likevel ikke ta seieren på forskudd - Charlottenlund har fortsatt ikke gitt opp å gjenta bedriften fra i fjor, da de vant tilsvarende avstemning på Adressa.no

- Man skal aldri gi opp, jeg har fortsatt forhåpninger om at folk vil stemme fram den beste låten - nemlig vår, sier president for Charlottenlund-russen, Jonas Tvinnereim. Han må likevel innrømme at han synes Katta-låten er bra.

- Men den har litt mer fokus på de andre skolene enn det vi har. Vi ønsker først og fremst å hedre Charlottenlund, du trenger ikke snakke ned andre for å løfte deg sjøl. Når det er sagt er Katta-låta morsom, kanskje spesielt verset om Cha, ler Tvinnereim.

Stem til søndag

I likhet med Kattas bidrag er Cha-låten laget «på huset», elevene står for både tekst og beat selv.

- Det er vi rimelig fornøyd med, sier Tvinnereim.

Du kan fortsatt stemme på din favoritt i avstemningsboksen til høyre for saken.

Hør alle bidragene HER

Avstemningen er åpen til søndag 10. mai.