Etter at låten «5 fine frøkner» var med i nettserien Skam på NRK, har den tatt igjen «Ring meg» på Spotify og har nå over ti millioner avspillinger. På YouTube har den også gjort et stort hopp (se bilde). På Twitter etterlyser folk over hele verden låten, skriver Bergens Tidende.

– Dette er veldig ferske nyheter for oss. Da de ringte oss tidligere og sa de ville bruke låten i en nettserie på P3, tenkte vi ikke at det var de helt store greiene, men dette er jo helt fantastisk. Dette er en hyggelig julegave, sier Lars Kåre Hustoft, Gabrielles manager i Starbox Music til Bergens Tidende.

Nysgjerrige naboland

Manageren forteller at selv om interessen kommer fra store deler av verden, er den størst fra Sverige og Danmark. Der ligger den på den virale topp femti-listen på Spotify.

– Det handler nok mye om at låten og Gabrielle er skrevet så tydelig inn i manus, og at det er fantastisk bra låt, sier Hustoft.

– Det er mange som klager over at de ikke finner Gabrille på Spotify. Er den ikke tilgjengelig over hele verden?

– Jo, men det finnes en annen artist som også heter Gabrielle, og så plutselig glemmer de en l eller glemmer e-en på slutten. Den skal være tilgjengelig over hele verden, sier han.

Foto: Skjermdump / Youtube

– Ekstra kjekt

Gabrielle vil ikke selv uttale seg i saken. Hun vil ikke snakke med media før hun kommer med ny musikk i 2017.

– Denne oppmerksomheten er selvfølgelig ekstra kjekt med tanke på at det kommer ny musikk snart, sier manageren.

«5 fine frøkner» er ikke den eneste låten som har fått et oppsving etter at den ble brukt i Skam.