Fra i kveld kan band og artister laste opp sine låter for å bli med i Bandwagon, en årlig kåring av landets beste uetablerte band eller artist. Band som går så langt som til finalen er med og kjemper om Åge Aleksandersens Ramp-stipend. I tillegg vil den beste Bandwagon-låta kåres.

Last opp din låt på Bandwagon her.

Finansierte europaturné

I fjor var det bandet Soup fra Skaun og Trondheim som stakk av med Norges største musikkstipend på 250 000 kroner. Pengene har tatt Soup til Europa.

- Nå har vi hatt midler til å reise på europaturné sammen med Spidergawd. Vi har også fått trykt opp et europeisk opplag av den siste plata vår. Det første opplaget er solgt ut, så nå er et nytt opplag på gang, sier Jan Tore Melgård.

Torsdag hadde bandet flyttet instrumentene fra øvingslokale til Bakklandet for å spille live i en reklamevideo for Sparebank 1, som sammen med Rock City og Åge Aleksandersen startet opp Ramp-stipendet. Og fortsatt er det penger igjen i kassa til Soup, de gikk ikke med til bamsemums som var den umiddelbare ideen da de mottok stipendet. Nå jobber bandet med nye låter, en del av Ramp-stipendet blir nemlig utbetalt i studiotid i Rock City sitt studio i Namsos.

- Vi har vært å inspisert og det er flott studio. Med gratis studiotid til en verdi av 70 000 kunne vi nesten spilt inn to album, sier Erlend Viken, som samtidig påpeker at Soup aldri har hatt et høyt tempo på sine produksjoner, til tross for at de har gitt ut hele seks plater.

Vinneren får Ramp-stipendet

I år er kampen om Bandwagon-tittelen og Ramp-stipendet slått sammen. Man må melde seg på Bandwagon-konkurransen og ta seg helt til finalen for å kunne vinne stipendet. En endring Soup er kritiske til.

- Vi fikk høre at det var et ønske å gi Ramp-stipendet til band og artister som var litt mer etablerte, men nå vil nok flere band som står på springbrettet til noe stort falle ifra, sier Melgård.

- Vi ønsker å hjelpe dem som trenger et lite ekstra løft for å komme seg et steg videre. I utgangspunktet er stipendet tenkt for dem som ikke er helt etablerte, sier sjefredaktør Kim Riseth i Namdalsavisa. Bandwagon ble i fjor høst omdannet til et AS, der Namdalsavisa er hovedeier og Rock City eier en tredel.

En fagjury vil avgjøre hvem av Bandwagonfinalistene som vinner konkurransen og Ramp-stipendet. Bandwagons egen låtkonkurranse er en ren publikumsavstemning.

- Bandwagon skiller seg fra andre konkurranser i og med at det er en fagjury som har det siste ordet, sier Riseth.

Å spille i reklamefilm er ikke noe Soup tar på seg ofte, men torsdag gjorde bandet et unntak. Foto: Kjersti Havdal