Våren er så vidt i gang, så hvorfor ikke begynne å glede seg tilsommeren? Snurrbart 15 består av ti spor som garantert kommer til å få deg tilå lengte til strender hav, og lyse sommertider. Det er magi, lykke og letthetblandet i en salig blanding, og det er bare å lene seg tilbake å la musikken gideg små stikk av lykke, ved å være behagelig, luftig og magisk.

Hør ukas «Snurrbart» i Spotify-spilleren til høyre, eller direkte i Wimp eller Spotify.

Hør tidligere miksteiper:

Snurrbart 01 | Snurrbart 02

Snurrbart 03 | Snurrbart 04

Snurrbart 05 | Snurrbart 06

Snurrbart 07 | Snurrbart 08

Snurrbart 09 | Snurrbart 10

Snurrbart 11 | Snurrbart 12

Snurrbart 13 | Snurrbart 14

UKAS LÅTER:

Disclosure -  «You & Me»

Disclosure har fått med seg Eliza Doolittle, og resultatet er musikkman kan rave til. Å feste til britisk house/pop i skitne lagerbygninger medglowsticks og klining i gangene; det er bare noe av det «You & I» får megtil å ville gjøre. Aller best er forøvrig låta sammen med den henrivendemusikkvideoen, som er en mildere utgave av Rihannas «We Found Love», hvor rave-og dopfesten heldigvis ender ved havet i stedet for i en skitten leilighet iBelfast.

Se video

Proviant Audio -  «Like Never Before»

Proviant Audio = bra fest. Det er like sikkert som at det fortsatt kansnø i Trondheim i mai. «Like Never Before» følger det samme fengendesoulelektronika-sporet som tidligere, og Mathias Stubø, mannen bak prosjektet,synes å være en uvanlig kreativ fyr - fylt til randen av kreativitet og med materialesom bare venter på å se dagens lys.

Se video

Sigur Rós - «ísjaki»

Ingen kan vel benekte at Sigur Rós lager usedvanlig vakker musikk. «ísjaki» synes å eksplodere i alt som er vakkert, og igjen klarerislendingene å fange en helt unik stemning. Klangen, vokalen, alt synes å væresammensatt i perfekt harmoni, og det er bare å lukke øynene og lytte, for det er vanskelig å beskrive stemningen uten å komme med en oppramsing avadjektiv.

Laura Marling -  «Master Hunter»

Hvis ei dame kan være tøff med kassegitar, så er detLaura Marling. Hun er som en mindre hysterisk Alanis Morisette som har bevegetseg nærmere countrymusikk, og Marling har minst like mye på hjertet. «MasterHunter» er som girl power-utgaven av «It Ain't Me Babe», låta Bob Dylan sang såraspete på 60-tallet. Med et nikk til fortiden gjør Marling det klart at hun eraller best som en ensom ulv, eller som hun selv sier:  «I am amaster hunter».

Kaveh & New Kid - «Börja Om»

«Det kan ikke skade med et kyss/To minustegn fører til pluss»,unnskylder Kaveh seg med på den nye singelen han har sluppet med svenske NewKid, og jeg ser for meg at russ over hele Norge danser og kliner til vårenskanskje aller beste hit. For en hit er nettopp hva «Börja Om» er. Hvis ikkeKaveh for alvor settes på kartet som en av de beste nye rapperne med denne låta, begynnerjeg å lure. En smart og svært fengende produksjon.

Tom Odell -  «Hold Me»

Noen ganger hører du musikk som slår deg overende. Britiske Tom Odells«Hold Me» ga meg fullstendig bakoversveis. Energien til Odell synes åeksplodere, og uten å ha sett ham live ser jeg for meg at det må være som omhundre raketter smeller av samtidig. «Hold Me» er en tre minutter lang fest,og man blir rent lykkelig av denne energiske kjærlighetserklæringen.

Se video

Young Summer -  «Fever Dream»

Det er umulig å ikke assosiere Young Summer med drømmepopduoen BeachHouse, for musikken deres er forvekslende lik. Vokalen til Bobbie Allen erhakket mindre karismatisk enn Beach House-vokalist Victoria Legrands,men gir likevel den samme fredfulle følelsen. Til tross for likhetstrekkeneer likevel få ting mer behagelig enn drømmepop, og jeg møter mer enngjerne varmere tider med Young Summer på øret.

Se video

Pretty & Nice-  «Mummy Jets»

Litt corny, svært fengende. Amerikanske Pretty & Nice er tydeliginspirert av garasjerock og britpop, og «Mummy Jets» er så latterlig fengendeog smart at jeg gir meg ende over. Du vil få lyst til å spille luftgitar, løpefort bortover en gate, feste hele natta lang og hoppe i fallskjerm. Alt med«Mummy Jets» på øret, for låta har så mye energi at man har lyst til å triplefølelsen musikken alene gir.

Solar Bears & Keep Shellyin Athens-  «Supermigration»

Det er som om noen musikere klarer å fange en årstid i lydbildet sitt.Den irske duoen Solar Bear har invitert med seg den greske chillwave-duoen Keep Shellyin Athens med på «Supermigration», og resultatet er følelsen av sommerfanget i lyd. Flytende synth og den søte vokalentil Sara P. klinger godt sammen, og låta er en fryd for både øret ogsinnet.

Envy -  «Am I Wrong»

Jeg spår atden nye singelen til Envy kommer til å bli en like stor landeplage som gjennombruddssingelen«One Song» fra 2011. Lett sommermusikk som aldri tar for mye plass, menlikevel setter seg på hjernen uten at man forstår at man har latt segfange. «Am I tripping for having avision?/My prediction; I’mma be on top of the world», synger Envy. Jegtviler ikke et sekund, Envy har helt sikkert riktig visjon mens de klatrerstadig nærmere toppen.

Av SARAH WINONA SORTLAND

Følg på Twitter: @sarahwinona