I dag ble det kjent at utestedet Aboteke i Verdal stopper all drift, noe som innebærer at 26 ansatte mister jobben. Det skriver eierne i en pressemelding.

– Vi har ikke klart å etablere et tilbud som har fått et tilstrekkelig antall gjester til å bruke Aboteke, og dette har forverret seg så langt i år, heter det i pressemeldingen.

Takker trofaste gjester

Eierne skriver videre at 2012 var et krevende år med stort underskudd, men resultatet ble bedre i 2013. Forbedringen var dessverre ikke stor nok, og nå har Aboteke restaurantdrift AS meldt oppbud. Det vil si at eierne selv har bedt tingretten om konkursbehandling.

I pressemeldingen står det at firmaet vil gjøre sitt beste for å sikre de ansatte den hjelp og bistand de har krav på. Eierne benytter også anledningen til å takke trofaste gjester for mange fine år, og beklager ulempene overfor kreditorene.

- Dolket i ryggen

Musiker Joar Aksnes sier til Trønder-Avisa at bandet Solen i Ögonen har generert store inntekter for utestedet. Forholdet mellom bandet og utestedet har vært tillitsbasert i mange år, men da beløpet for siste spillejobb kom inn på konto, oppdaget Aksnes raskt at beløpet var lavere enn forventet. Nå akter han å opprettholde det økonomiske kravet til eierne.

– Vi føler oss litt dolket i ryggen. Som medarrangør er det store summer som tilhører oss, men vi har heldigvis fått ut en andel slik at vi kan betale de innleide musikerne og våre teknikere, sier Aksnes til avisa.