Thom Yorke er ikke fremmed for ukonvensjonelle albumutgivelser, det har snarere blitt regelen framfor unntaket det siste tiåret. I motsetning til moderbandets banebrytende «In Rainbows» (2007), hvor kjøpere kunne slenge inn et valgfritt beløp, settes det imidlertid her opp en torrentside med betalingsmur.  Eksperimentet er denne gangen tenkt å gi tilbake kontroll fra distribusjonsleddene til artistene. Så langt er det lett å være sympatisk.

Innholdsmessig hangler det derimot mer i denne omgang. Det melodiøse patos vi fant på Yorks foregående soloutgivelse «The Eraser» (2006) er bortimot fraværende og «Tomorrow’s Modern Boxes» mangler videre det rytmiske overskuddet fra sideprosjektet Atoms for Peace. Tilbake står vi igjen med et klarere fokus på tekstur over melodi, absolutt ikke et problem generelt, men vi befinner oss et godt stykke unna Yorkes kjernekompetanse her.

Aller verst går det når han tilsynelatende forsøker å følge helten sin Aphex Twin på enerverende og syv minutter lange «There Is No Ice (For My Drink)». Noen «Selected Ambient Works 85-92» har nok Yorke ikke i seg.

Ellers er det ofte tilløp til noe spesielt, produksjonen er detaljert og fortjener gode hodetelefoner (klokkespillet på tampen av «Truth Ray» er nesten urovekkende i sin lavmelte stillhet), men i sum er dette et album som er sonisk rikt – men idémessig forholdsvis fattig.

Høydepunkt: «The Mother Lode»