Talkshow kan være bra også. The Roots er studioband i «Late Night With Jimmy Fallon». Et inspirerende møte med Elvis Costello der ledet til denne plata, som begynte som Roots-sjef Questloves bearbeiding av et par eldre Costello-sanger.

Heldigvis strakk samarbeidet seg forbi det, til et knippe nye sanger. De beste av dem gjør dette til Costello-plata med flest gode/interessante nye sanger på lenge og en befriende revitalisering av sound og groove.

Det skal sies at alt ikke låter like vellykket, at det musikalske toppmøtet ved et par tilfeller blir stående og stampe litt på halvdistanse, som «Refuse to be saved». Bedre går det når sanger fra noen av Costellos svakeste plater får overhaling, som «Stick Out Your Tounge» som er ny vri på «Pills & Soap» eller «Tripwire» som utsøkt sampler «Satelite» til en nesten ny og langt bedre sang.

Costello jobber med en strålende trommis til vanlig, men groove og rytme løfter «Wise Up Ghost» til flere store og litt annerledes høyder. «Come The Meantime» er en av triumfene hvor det musikalske toppmøtet gir dynamisk resultat.

Totalt sett kledelig match mellom artister og uttrykk gjør at terningen vipper oppover.

Høydepunkt: «Tripwire»

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG