THE LEGEND OF ZELDA: TRI FORCE HEROES

Nintendo 3DS

Aldersgrense: 7 år

Hmmm.....? Ikke den måten du helst vil se en anmeldelse av et nytt Zelda-spill starte. Men jeg må bare få uttrykke min misnøye med dette. Som en moderne og oppdatert online- versjon av «Four Swords Adventure» fra 2004 funker «Tri Force Heroes» rimelig bra, men som et solo-spill er dette en real skuffelse.

La meg komme med en påstand her som du kan være så uenig med meg i som du vil, men som du neppe fullstendig kan avføye. Påstanden min er som følger: Nesten alle som ser dette spillet i butikken vil tro at det dreier seg om «vanlig» nytt Zelda-eventyr. For hvem tenker vel ordet «multiplayer» når de ser Link?

Men «Tri Force Heroes» er et multiplayer-spill på godt og vondt. Enten to lokalt eller to til tre over wi-fi. Problemet er bare det at 3DS-konsollen på ingen måte er konstruert med tanke på multiplayer. Intuitivt og naturlig når det er snakk om Super Smash Bros., men når det gjelder Zelda så tror jeg kun et fåtall av «vanlige» spillere ( med andre ord de som ikke leser spillpressen til daglig) har fått med seg at dette ikke er et nytt kapittel i Hyrule-universet slik som «A Link Between Worlds» var.

Du kan selvsagt spille alene ( for vis meg den 12-åringen som har tilgang til wi-fi på den lange bilturen eller på hytta), men dette er ikke spesielt morsomt. Solo-spill lar deg hoppe mellom de tre Link' ene så mye du vil,men opplevelsen føles mer som repetivt og tidvis irriterende arbeide enn underholdning. Og når et Zelda-spill for første gang kjeder deg så hjelper det fint lite at grafikken er flott og templene og grottene er perfekt konstruert.

Online er historien en helt annen. Er du så heldig å finne to andre Zelda-entusiaster å spille med ( og som attpåtil vet hva de skal gjøre) så er du i Zelda-himmelen. Problemet her er at du har ingen chat-funksjon eller andre direkte måter å kommunisere med andr spillere på. Derfor kan du like gjerne havne på lag med en gretten 7-åring som har en usedvanlig dårlig dag som du kan med en 40 år gammel Zelda-fan som vet nøyaktig hva som er forventet av ham eller henne.

I løpet av mine 18 år som spillanmelder her i Adresseavisen har jeg konsekvent gitt terninkast 6 og øyeblikkelig klassikerstatus til alle spill i Zelda-serien jeg har skrevet om. «The Legend of Zelda: Tri Force Heroes» blir således det første som ikke får dette skussmålet.