SPLATOON

Nintendo Wii U

Aldersgrense: 7 år

Om du går til innkjøp av en Nintendo Wii U - maskin nå så har du et luksusproblem. Det finnes nemlig så mange knallgode Nintendo-spill ( ja, vi snakker bare terningkast 6 her) at du kan kose deg med kvalitetsunderholdning for hele familien i et helt år i strekk. Hør bare her: «The Legend of Zelda: The Wind Waker HD», «Super Mario 3D World», «Super Smash Bros. Wii U», «Bayonetta 2», «Mario Kart 8» og «Pikmin 3». Og på toppen av denne kransekaka av pur moro lander altså «Splatoon», Nintendos kanskje aller beste spill siden «Super Mario Galaxy» fra 2007.

Så hva er «Splatoon»? I utgangspunktet kan det best forklares som Nintendos forsøk på lage sin helt egen «Counter-Strike». Med andre ord et multiplayer skytespill der to lag møter hverandre på slagmarken. Men vent litt, Nintendo lager da vel ikke blodige skytespill? Nei, det gjør de ikke, men det har de likevel gjort her. Et ikke-voldelig og ikke-blodig skytespill der du gjør ditt beste for å sprute maling på motstanderen samtidig som du maler vegger og gulv alt du er kar for.

Eh, men høres ikke det litt barnslig og kjedelig ut da? Joda, på papiret gjør det kanskje det, men i utførelsen er «Splatoon» en enestående glede å spille. Lagfølelsen og samarbeidet som øyeblikkelig oppstår når ditt lag skal forsøk å klisse ned en stor arene før motstanderne gjør det samme er bare noe du må oppleve før du setter deg til doms over det. «Splatoon» er ( for å bruke irriterende klisjè) sinnsykt moro. Og da mener vi ikke bare for barn i aldersgruppen 7 - 12 år her. Vi mener absolutt alle aldre.

Allerede nå har «Splatoon» blitt et internetfenomen med diskusjonsforum, dedikerte YouTube -kanaler og guider. Spillet er så fryktelig mye dypere og fleksibelt enn hva du først får inntrykk av. «Splatoon» er det første skytespillet ( og vi bruker begrepet «skytespill» i den aller videste forstand her) hele familien kan samles om. Splætt, klisj og sprut. «Splatoon» er nok en innertier fra Nintendo hva Wii U -konsollen gjelder, og jeg skal spise hatten min om dette ikke utvikler seg til en stor Nintendo-franchise med mange flere titler i årene som kommer.