«Crysis»-serien fra tyske Crytek har lenge vært forbundetmed high-end PC-spilling. Originalen fra 2007 kom kun ut til PC, og pushetgrensene for naturtro grafikk i spill. Selv trengte jeg ikke mer enn treminutter med «Crysis 3» på min nylig oppgraderte gaming-PC for å kunne fastslåat Crytek fortsatt leverer. «Crysis 3» er det lekreste spillet jeg noen ganghar spilt!

Nok en gang trer du inn i rollen som Lawrence «Prophet»Barnes. Det har gått tjue år siden romvesenene i forgjengeren forsøkte å inntaNew York. I mellomtiden har den evig onde «CELL-organisasjonen» fått verdensherredømmeved å kontrollere en ny utømmelig energiressurs, og Prophet har vært nedfrystav fienden. OK, plottet høres ut som en middels dårlig scifi-film, menhistoriefortellingen i «Crysis 3» er faktisk noe jeg vil applaudere.Stemmeskuespill og ansiktsanimasjoner er helt på øverste hylle. «Prophet» hargjennom spillseriens gang blitt oppgradert med både romvesen-DNA ogvitenskapelige nyvinninger, så skepsisen mot hovedpersonen er tydelig blantdine allierte, samtidig som du er deres viktigste våpen i en tungmotstandskamp. Historien har et overraskende stort hjerte med tanke på athovedpersonen er mer maskin enn menneske.

Gameplayet sentreres fortsatt rundt nanodrakten du iklerdeg. Som en koksgrå versjon av The Stig kan du bruke draktens egenskaper til ågjøre deg tilnærmet usynlig og snike deg gjennom den urbane jungelen, ellerkoble inn rustningmodusen som lar deg stoppe kuler. Drakten er alltid fasitenpå hvordan du skal løse utfordringene spillet kaster på deg. Det er aldri énenkelt løsning som er rett, og spillet utfordrer deg hele tiden på å finne oppnye strategier. Alle valg og tilpassinger av våpenarsenalet skjer gjennomhjelmen til hovedpersonen, projisert på drakt eller våpen. Spillet mister påden måten aldri taket på deg. Du slipper å kåle rundt i menyer.

«Crysis 3» er en herlig miks av de to forgjengerne. Det erikke like åpent som den tropiske øya av en sandkasse som var i seriens førsteinnsats, ei heller like mye preget av korridorer som oppfølgeren. Å forsere etNew York hvor naturen har fått vokse fritt i tyve år virkelig en opplevelse.Fra store skyskrapere ned til det minste gresstrå. Detaljrikdommen er stor!

På flerspillersiden fortsetter «Crysis 3» i samme fotsporsom forgjengeren. Her finner du alt du forventer av spillmoduser i etFPS-spill, med tydelig egenart på samtlige. Den nye hunter-modusen er enspesielt intens affære hvor to personer starter som jegere iført nanodrakt, ogresten starter som vanlige infanterister. Hver gang en infanterist blir tatt,starter han/hun neste runde som jeger, helt til det kun er én fotsoldat igjen.Både flerspillerdelen og historiedelen har såpass mye egenart at de framstårsom friske pust i en sjanger som ofte kritiseres for mangel på innovasjon.«Crysis 3» vil aldri kunne kapre like mange aktive spillere som «Call of Duty»eller «Battlefield», men er vel verdt pengene!