- Jeg kjøpte hotellet, skianlegget og noen tusen hektar med land, mens de tidligere eierne har igjen noe i sentrum, samt handelsområdene. Vi er enige om å samarbeide om å utvikle bygda, sier investoren Ulrich John til Östersunds-posten.

Dermed blir han den nye hotellkongen av Storlien Högfjällshotell. Tidligere har han hovedsakelig konsentrert seg om Stockholm gjennom firmaene Castle Park Holding AB og Frösundavik Park AB. De senere årene har han investert i skisteder som Gesundaberget og Almåsa.

- Jeg tror på Storlien, og vi vil satse på hotellet. Jeg har gjort grundige undersøkelser av både bygning og sted, og jeg vil fortelle mer senere i høst. Men Storlien er et fantastisk sted som har en lys fremtid, sier John.

Det er arvinger av den avdøde Lars Nilsson som selger deler av sin virksomhet i Storlien. Kjøpesummen er ukjent, og avtalen gjennomføres ved at John kjøper to selskap. Advokat Lars Ranstam representerer selgerne, og han bekrefter at det er en omfattende avtale, i alle fall med tanke på areal.

- Det er jævla mye jord, og jeg tror det er rundt 3000 hektar. Men vi beholder det som er beregnet for handel, forklarer han.

De tidligere eierne har lenge vært på utkikk etter en eier som forstår seg på både hotelldrift og skiheiser.

- Hotellet krever investering, og samtidig er det også hotellgjestene som kjøper skipass. Vi er til og med enige om at vi skal utnytte noe av landarealet sammen, sier det er gjestene som også kjøper skipass, sier Ranstam.

Storliens Högfjällshotell har fått ny eier som ser svært optimistisk på fremtiden. Foto: FRANK CADAMARTERI